GasztroLÓ – Különleges lovas finomságok

Csokoládé, torta, marcipán, habos krémes csodák és ropogtatnivaló különlegességek. Ki tudna ellenállni nekik?  Főleg, ha ezeket a finomságokat kedvenc lovaink ihlették. Itt az ideje, hogy az édesszájú lovasoknak is kedvezzünk! Ha egy különleges desszerttel szeretnéd meglepni a családod, vagy lóbolond ismerősödet, remek ötleteink vannak.

Az alábbiakban adunk néhány tippet, hogyan készítheted el saját lovas édességed.

Először is keress egy lovas sablonképet az interneten és nyomtasd akkorára, amekkora tortát elképzeltél. Persze, ha egyedit szeretnél, legjobb, ha te magad rajzolod meg a formát. Ha elkészült a sablon, vágd ki.

Olyan tésztát készíts, amely nem túl puha, ezáltal könnyen vágható. Sütés után tedd a hűtőbe a tésztát minimum fél órára, így elkerülheted, hogy a vágásnál szétessen. Rétegezd kedvenc krémeddel, csak a tetejét hagyd szabadon a további díszítéshez.

Helyezd rá a formát és vágd körbe egy hegyes kés segítségével. Érdemes a lapot rögzíteni, például gombostűkkel, hogy ne csúszkáljon munka közben. A vágás során a kést mindig merőlegesen tartsd, és lassú, finom mozdulatokkal végezd a műveletet. Ha kész, óvatosan válaszd szét a részeket. Végül vond be egyenletesen az egészet cukormasszával vagy marcipánnal.

Ha nincs saját marcipánformázó szetted, egy kés segítségével óvatosan rajzold a masszára az orrlyukakat és a száj vonalát. A sörény elkészítéséhez használhatsz egy tiszta fokhagymanyomót és nagyon lágy cukormasszát. A szemet szintén megformázhatod barna cukormasszából vagy marcipánból. Használd a sablonod, hogy biztosan jó helyre kerüljön.

Ami a dekorálást illeti, minden a kreativitásodon múlik, csak legyen otthon elég díszítőanyag és egy nagy adag türelem.

Te magad is készítettél már lovas tortát, vagy más édességet?


Küldd el el nekünk a fotót és a receptet, vagy oszd meg kommentben!

 

2013.09.13. Balogh Bori, Lovasok.hu
2014.11.20.
2017.02.09.
Frissítve: 2022.01.31., 2022.09.11.

 

Hozzászólások