Az élet napos oldala az Őrdöngösi Ménessel

Legutóbb tavaly szeptemberben néztünk körül az Őrdöngösi Kisbéri Ménes háza táján Haga Zsuzsanna vezényletével. Kedvenc lovas fotósunk azonban hiányolta már az életvidám csapat látványát, ezért ismét ellátogatott a ménesbe. Lesd meg, mennyit változtak egy év alatt az ősgyepet legelő kisbériek.

Még 28 képünk van az Őrdöngösi Ménesről. Pillants be az életükbe: kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Az 1966-ban alapított Őrdöngösi Ménes lovai Hódmezővásárhely mellett, a Derekegyház-kéktói 150 hektáros édesfüves ősgyepen élnek. A ménesben főleg kisbéri félvér lovakat tenyésztenek, legeltetésre alapozott szabadtartásban. Ezek a lovak tanulékonyak, szelídek és bármely sportcélra alkalmasak, akár nyereg alatt, akár fogatban, de családi és hobbilóként is nagyszerűen megállják a helyüket.

A néhai dr. Szabó Lajos és az Őrdöngösi Ménes által elnyert díjak

A ménes alapítój, dr. Szabó Lajos munkáját számos szakmai elismeréssel jutalmazták:

  • A Magyar Lótenyésztők Országos Szövetségétől: ”A Magyar Lóért Díj”, a tenyésztett lovak hazai és nemzetközi sikereiért
  • Kisbéri és Gidrán Lótenyésztő Szövetségtől: ”Aranykoszorús Lótenyésztő
  • Csongrád Megyei Lovasszövetségtől: ”Életműdíj
  • A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesülettől: ”Tenyésztői Nagydíj

A ménesből az elmúlt 40 évben kikerült lovak magas követelményű hazai és nemzetközi díjugrató valamint fogathajtó versenyeken eredményesen szerepeltek.

Most pedig Haga Zsuzsanna fotóin keresztül egy szempillantás alatt visszahozzák a kánikulát, a gondtalan nyarat. Élvezd az Őrdöngösi Ménes lovaival a porfürdőt, a hűs vizet és éld át a határtalan szabadságot kisbéri módra:

Még 28 képünk van az Őrdöngösi Ménesről. Pillants be az életükbe: kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Megtetszettek az Őrdöngösi Ménes lovai? Szeretnél Te is egyet? Jó hírünk van! Alább két igen jóképű kisbéri várja, hogy szerető gazdára leljen:

Fernando Formás

A tereplovaglás szerelmese vagy? Esetleg még a távlovaglás is vonz? Fernando Formással felfedezheted a világot, hosszú túrázáshoz remek társad lesz, de díjugratásban is jártas.

Igazán mutatós és magabiztos herélt – Tovább Fernando Formás adatlapjára >>

Hand Damil

Igényes hobbilovat szeretnél? Vagy csapattársadat keresed díjugrató, díjlovas, esetleg military versenyzéshez? Akkor ez a laza, gyors és fordulékony kisbéri tökéletes választás. Precíz és óvatos, öröm vele a munka.

Fiatal és ígéretes – Tovább Hand Damil adatlapjára >>

2016.11.07. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Fotók: Haga Zsuzsanna

Hozzászólások