A Nyeregszemle képekben

A lovakról és a lovasokról szólt a hétvége a Hortobágyon. Negyedik alkalommal került megrendezésre a Nyeregszemle, az ország egyik legnagyobb lovas fesztiválja, az idén a Hortobágyi Lovasnapokkal karöltve. A maga nemében egyedülálló rendezvénynek a 300 éves múltra visszatekintő hortobágyi Mátai Ménes adott otthont. A lovas produkciókon kívül érdekes előadások, szórakoztató és családi programok várták az érdeklődőket.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének megismertetése és népszerűsítése.

A néhány éve megrendezésre kerülő Nyeregszemle egyedisége, hogy az első egyetlen olyan lovas találkozó az országban, ahol a résztvevők lóháton, vagy fogaton érkeznek, akiket az idén a Hortobágyi Nonprofit Kft., s annak Mátai Ménese látott vendégül.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A találkozó jellegzetes programjai a lóval, szekérrel, fogatokkal történő felvonulás, lovas- és fajtabemutatók, témaspecifikus kiállítások, szakmai előadások és fórumok, csikós- és fogathajtó versenyek, parádés lovasbemutatók, ügyességi játékok és lovas vetélkedők, lovas felvonulás voltak, melyek összességében a teljes magyar lovas kultúrát bemutatták.

A rendezvény egyik csúcspontja volt a szombati Seregszemle, a Szent Korona felvezetése és a lovas mise3-400 lovas részvételével.

Képgalériánkban összegyűjtöttük a pénteki nap legemlékezetesebb pillanatait.

2014.06.24. Forrás: OrientPress Hírügynökség
Fotó: Nyeregszemle

Hozzászólások