A rádióból is a lovaglás folyik

Honnan az ősi kapcsolat ló és ember között? És mi az oka, hogy ez a kötelék máig kitartott? Mit tegyen a szülő, ha lovagolni szeretne a gyermek? Veszélyes sport a lovaglás? Az Inforádió Családi Hét című műsorában a kezdő lovasoknak és szüleiknek nyújtott segítséget a Lovasok.hu főszerkesztője, Magyar Dorottya.

Míg egykor nem csak munkaeszköz hanem a mindennapok szerves része volt a ló, ma már elsősorban sporttárscsaládi kedvenc, vagy épp egy testet-lelket gyógyító négylábú segítő. De talán épp azért, mert a hétköznapokban ennyire eltávolodtunk tőle, bár a vonzalom sokakban ott él, nem tudják hova tenni a lovakat, a lovaglást és a lovassportokat.

A gyermekek viszont annál inkább tudják, ló nélkül élni lehet, de nem érdemes. Mit tegyen a szülő tehát, ha a gyermek kijelenti: lovagolni szeretne? Hány éves kortól érdemes elkezdeni a lovaglást?

Az első, kezdeti lépésekhez nyújt segítséget ez a rövid beszélgetés Sánta Andrással, az Inforádió riporterével és Magyar Dorottyával, a Lovasok.hu főszerkesztőjével:

 2016.08.17. Lovasok.hu

 

 

 

 

 

Hozzászólások