2016 korrekorder lova és lovasai

A lovaglás, vagy éppen a fogathajtás olyan sport, melyet soha nem késő elkezdeni, és amiről idősebb korban sem kell lemondani. A lovaknak pedig Tündér mutat példát, aki eredményesen versenyzett, száz bemutatón vett részt, 18 csikót nevelt és 36 évesen is vidáman kergetőzik.

90. születésnapját ünnepelte a szívek lovas királynője

A hivatalos teendők mellett II. Erzsébet angol királynőnek mindig is üdítő kikapcsolódást jelentett a lovak társasága uralkodása eddigi 63 évében. A 2016-ban 90. születésnapját ünneplő királynő még ma is rendszeresen nyeregbe ül, hivatalos születésnapi ünnepségén pedig 900 ló köszöntötte.

Tovább a teljes cikkre: 90. születésnapját ünnepli a szívek lovas királynője >>

81 éves nagyi a nyeregben

Nem mindennapi teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet egy hétszeres nagymama és kétszeres dédnagymama Angliában. A 81 éves hölgy élete első lovasversenyén vett részt, ahonnan a második helyezettnek járó díjszalagot vihette haza.

Tovább a teljes cikkre: 81 éves nagyi a nyeregben >>

Szenvedély egy életen át: 96 évesen is lóháton

Kevesen gondolták volna, hogy a 81 éves lovas dédnagymama nem mindennapi történetét felül lehet múlni, a kanadai Dinnie Greenwaynek mégis sikerült. Igaz versenyen épp nem indult, de 96 évesen is rendszeresen lovagol.

Tovább a teljes cikkre: Szenvedély egy életen át: 96 évesen is lóháton >>

36. születésnapját ünnepelte Tündér

Vágtázva, bohóckodva, kutyával kergetőzve ünnepelte 36. születésnapját Tündér, a kisbéri félvér törzskanca.

Tovább a teljes cikkre: 36. születésnapját ünnepelte Tündér >>

2016.12.29. Lovasok.hu

Hozzászólások