Még néhány napig szavazhatsz kedvenc lófajtádra – Mutatjuk az állást!

Január óta tartó felmérésünkben 2933 lovas szavazott eddig kedvenc lófajtájára. Köztük 1698 aktív lovas és 1302 lótulajdonos – magyar lovas világban ez példátlanul magas részvételi arány. Február 28-án lezárul a szavazás, de addig még bármi változhat. Szavazz Te is! http://anapp.me/B7x/b/

Lótulajdonosaink kedvence továbbra is a kisbéri félvér

A lótulajdonosok körében még mindig a kisbérié az első és a nóniuszé a második hely. A harmadik helyre a furioso helyett a fríz került, utána szoros versenyben pedig a lipicai, a furioso, a magyar sportló, az angol telivér és a shagya arab következik. Az első két hely sorsa ugyan már eldőlni látszik, de a képzeletbeli bronzérért még sokan versenyben vannak.

A lóval nem rendelkezők voksaiban egész mások az arányok. A fríz magasan vezeta kisbéri a második, mögötte pedig szinte holtversenyben – az ötödik helyről előrelépett – nóniusz és a lipicai küzd a harmadik helyért. A magyar sportló az ötödik helyre csúszott vissza.

A verseny láthatóan szoros. Ha változtatnál az álláson, február 28-ig megteheted:
http://anapp.me/B7x/b/

Szavazóink többsége aktív lovas

A rendszeresen lovagló és versenyző aktív lovasok vettek részt legnagyobb arányban felmérésünkben; köztük is a lótulajdonosok szavaztak a legtöbben. Ebből is jól látszik, hogy eredményeink valós adatokat mutatnak és hűen reprezentálják a lovas szakma preferenciáit

Az aktív lovasok dobogósai még mindig kisbéri, a fríz és a magyar sportló 

Jelentős fölénnyel a kisbéri félvér vezet az aktív lovasok körében. A dobogó második és harmadik fokáért viszont továbbra is nagyon szoros a verseny a fríz és a magyar sportló között, alig néhány szavazat a különbség. Őket majdnem holtversenyben az angol telivér és a shagya arab követi, majd szintén kis különbséggel következik a hatodik nóniusz és a hetedik furioso.

Havonta lovagló szavazóink leginkább a frízt kedvelik, míg a második a nóniusz. Köreikben a harmadik helyért folytatott küzdelem a szoros: a kisbéri és a lipicai versenyeznek a dobogós helyért.

A nem lovaglók körében még egyik hely sem biztos. A képzeletbeli érmekre a fríz, a lipicai és a nóniusz tűnik a legesélyesebbnek. Kedvelt még a kisbéri is.

Szavazz, ha más sorrendet szeretnél: http://anapp.me/B7x/b/

Összesítésben a fríz vezet

A részeredmények ellenére összesítésben még mindig a fríz az első. Szorosan a nyomában a kisbéri a második, mögöttük pedig három magyar fajta küzd a harmadik helyért: a a nóniusz, a lipicai és a magyar sportló.

Más hazai fajták közül a furioso továbbra is a  9., a magyar félvér a 10., a hucul és a gidrán viszont helyet cserélt a 11. és a 12. helyen. A magyar hidegvérű szintén megtartotta 16. helyét. 

Még mindig nem késő változtatni az álláson, még két napig lehet szavazni.

Voksolj, ha kedvenc fajtád lemaradt, vagy ha úgy érzed, veszélyben a dobogós helye!

Ha már szavaztál, oszd meg felmérésünket más lovasokkal, mert mindenki véleményére kíváncsiak vagyunk!

 

2014.02.18. Koskó Barbara, Lovasok.hu

Hozzászólások