A focisták is kedvelik a lovakat

Azt mindannyian tudhatjuk, hogy az angol királyi család milyen közeli kapcsolatban áll a lovakkal, mennyire kedvelik a versenyeket, de ugyanez számos hírességről is elmondható, legyenek azok színészek, zenészek, üzletemberek vagy akár sportolók. Felszínesek lennénk, ha azt mondanánk, hogy ezt kizárólag úri jó dolgukban teszik, mert nincs mire szórniuk a pénzt, hiszen ismert a lovaglás számos jótékony egészségügyi hatása. A lovakkal való interakció növeli az önbizalmat, fejleszti a koncentrációt, gondolkodást és a társas kapcsolatokra is jótékony hatással van, ezért a lovakat vásárló hírességek szakmailag is fejlődhetnek.

Ha pedig már a hírességekről van szó, mivel az idén labdarúgó világbajnokság lesz, ezért nézzünk szét egy kicsit a focisták között, akik lovaglással is foglalkoznak, hiszen nagyon sok ismert labdarúgó sztár rendelkezik lovakkal. Egyébként az idei foci vb házigazdája Katar lesz. Amennyiben érdekel a mérkőzések pontos menetrendje, azt megtalálod, ha erre a linkre kattintasz: https://www.bonuszkod.net/2022-es-vilagbajnoksag-elo-fogadasok/. A mérkőzésekre november 20-a és december 18-a között kerül sor. Azért télen, mert az ázsiai országban csak ilyenkor elviselhető a hőmérséklet, nyáron ugyanis ott folyamatosan 40 és 50 Celsius-fok közötti értékeket mérnek. Az idei versenyen a legnagyobb csata Brazília, Argentína, Németország és Anglia válogatottjai között várható.

Világbajnoki érmek mellé lovastrófeák

Na de térjünk vissza focistáink lovaglási szenvedélyéhez és kezdjük mindjárt egy olyannal, aki már rendelkezik labdarúgó világbajnoki aranyéremmel, de emellé egyre több lóversenyen szerez trófeákat. Ő nem más, mint Antoine Griezmann, az Atletico Madrid és a francia válogatott sztárja, aki Katarban címvédőként lesz jelen. 

A népszerű francia csatár a lovak szeretetét az apjától örökölte, első lovas díját pedig 2017-ben zsebelhette be. Azóta már saját istállója van, amelynek lovai folyamatosan nyerik a versenyeket. Így például Tornibush nevű lova csak 2018-ban négy díjat vihetett haza.

Igazi angolként és a foci legendájaként Sir Alex Ferguson is lóimádó. A szakember a Manchester United élén 13 bajnoki címet és 2 BL-győzelmet zsebelt be. Ferguson egyik első saját lova Candlerings volt, amely a nevét a szakember szülővárosa Glasgow egyik utcájáról kapta. Érdemes kiemelni a Rock Of Gibraltar nevű lovát, amely a 2000-es évben hét versenyen futott be első helyen.

A spanyol Sergio Ramos szintén világbajnoki ambíciókkal várja válogatottjával az idei versenyt, de emellett talál időt és energiát a lovakra, saját istállójára is. A focisták között az egyik legsikeresebb üzletembernek tartott Ramos, aki csapatában a 4-es mezben játszott, istállójának a SR4 nevet adta. A másik érdekesség, hogy a lovai mindegyikének a nevében szerepel a Ramos, mint például Silenció de Ramos vagy Dominica Ramos. A lovai a versenyeken is sikeresek, Yucatan de Ramos nevű lova 2018-ban világbajnok lett.

2022.11.18. Bazoom, kép forrás: Pixabay.com

Hozzászólások