Márciusban elindult az idei Lovastanár (Hippológus) képzés

A Lovastanár (Hippológus) képzés 2007-ben indult, melyen eddig 102-en végeztek összesen. Március 25-én 24 hallgató kezdte meg a másoddiplomás szakot, köztük  agrármérnökök, állatorvosok, környezetmérnökök, közgazdászok, és biológus, gyógyszerész diplomával rendelkezők – egy közös bennük: a lovas múlt és érdeklődés.

A képzés az Állatorvostudományi Egyetemen zajlik, ahol az alaptantárgyak mellett (állat-, állatorvos-, sport-, közgazdaság-tudományok, lovasvállalkozások szervezése és üzemeltetése) a speciális, lovas tárgyakat a hallgatók világbajnokok, mesteredzők, olimpikonok (Lázár Vilmos, Lázár Zoltán, Dallos Gyula, Kassai Lajos, Tuska Pál, Széplaki Pál, Szegedi Gábor) előadásain tanulhatják meg.

Az egyetem berkein belül zajló elméleti képzés mellett nagy hangsúlyt fektetnek a gyakorlati képzésre is, melynek a Lógyógyászati Klinika, Üllő, a világhírű mezőhegyesi, bábolnai, szilvásváradi ménesek, a Lázár Lovaspark, Dallos Gyula Xenophon Lovasközpontja, a Kassai Völgy, a Western Silverado Ranch, a fóti Lovasterápia Központ, a Kincsem Park, és az alagi Nemzetközi Military Központ adnak otthont.

A végzett hallgatók diploma-átadására 2020. decemberében kerül majd sor a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett Lovas Világkupán.

2019.03.28., Lovasok.hu szerkesztősége
Forrás: www.lovasszovetseg.hu
Képek forrása: www.bigstockphoto.com

Hozzászólások