keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Magyar díjlovas ezüstös sikere Ausztriában
A szeptember végén Stadl Paurában megrendezett osztrák Bundeschampionat-on Fekete György három éves Floridita nevű kancájával az előkelő második helyet szerezte meg. Nem vol könnyű dolguk, hiszen a háromévesek versenyében népes mezőny gyűlt össze, ahol tizennyolc ló mérte össze tudását.

Fekete Györggyel Patócs Ádám, a díjlovasok fotósa beszélgetett:

Fekete György és Floridita - Fotó: Patócs Ádám
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Patócs Ádám: Először is mondj pár szót magadról, és főbb eredményeidről, amire büszke vagy.

Fekete György: Édesapámnak köszönhetően már kisgyerekként lehetőségem volt lovagolni, hiszen otthon is vannak lovaink. Versenyezni azonban csak hat éve kezdtem díjugratásban. 2014-ben a Fedettpályás Országos Bajnokságon fiatal lovas kategóriában a negyedik helyet szereztem meg. Egyetemi tanulmányaim miatt négy éve Sopronba költöztem, azóta a nagycenki kastély lovardájában dolgozom a lovaimmal. Az utóbbi pár évben lehetőségem volt fiatal lovak belovaglásában és képzésében is részt venni, valamint kipróbálhattam magam díjlovaglásban is.

Patócs Ádám: Miképpen került hozzád ez a tehetséges fiatal ló, Floridita?

Fekete György: Tavaly tavasszal egy Dallos Gyula által tartott edzőtáborban lovagoltam egy helyi tenyésztő négy éves ménjét, aki elhívta jó barátját, Herbert Staneket, Ausztria legeredményesebb díjló tenyésztőjét, hogy nézze meg, miként dolgozom a fiatal lóval. Mivel tetszett neki, amit látott, így április végén elhozta Nagycenkre Floriditát belovaglásra.

Patócs Ádám: Mennyire volt nehéz magadat kvalifikálni erre a kiemelkedő versenyre?

Fekete György: Ausztriában tartományonként rendeznek kvalifikációs versenyeket. Mi a burgenlandi kvalifikációs versenyen vettünk részt Rudersdorfban augusztus első hétvégéjén, ahol a tizennyolc hároméves lóból az első helyen jutottunk a döntőbe.

Patócs Ádám: Milyen eredmények és pontszámok születtek a három nap alatt?

Fekete György: Gyönyörű környezetben erős mezőny gyűlt össze a hétvégén, nagyon jó képességű és jól képzett lovakkal. Nagyon büszke vagyok Floriditára, hiszen jármódjaira 8 pontot, lovagolhatóságára pedig 9 pontot kapott. A döntőben a tesztlovasok pedig 9,4 ponttal jutalmazták a fiatal kancát.

Patócs Ádám: Meg vagy elégedve ezzel az eredménnyel?

Fekete György: Egy versenyre mindig nyerni megy az ember, azonban a mezőny lovait látva nagyon elégedett vagyok. Az elődöntő eredményei alapján az első három helyezett közé vártuk a lovat, amit az ezüstéremmel be is teljesített. 

Patócs Ádám: Kik segítettek Floridita eddigi képzésében?

Fekete György: Eleinte egyedül képeztem a lovat, azonban augusztus elején hazaköltözött párom, Decsi Enikő, aki rengeteget segített a mindennapi munkában, valamint két hete tartott Nagycenken edzőtábort Dallos Gyula, akinek szintén nagyon sokat köszönhetek.

Patócs Ádám: Mik a terveid a jövőben Floriditával?

Fekete György: A nagy érdeklődés ellenére úgy néz ki, hogy tulajdonosa nem adja el a lovat, így marad nálam további képzésre. Floridita jövőre kezd versenyezni a négy éves fiatal díjló kategóriában, ahol a minél eredményesebb versenyzés a cél, és egy távolabbi cél lehet a Fiatal Lovak Világbajnoksága is.

További fotók a Bundeschampionat-ról >>

2015.09.24. Patócs Ádám
Magyar díjlovas ezüstös sikere Ausztriában

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés