keresés a lovardák között

Trêve továbbra is bomba formában
A lóversenyzés utazó nagykövete, Vonczem Gabriella július közepén immár másodszor látogathatta meg a világ egyik legjobb angol telivér versenylovát Trêve-et, valamint Christiane Head-Maarek trénerasszony istállóját Chantilly-ban. 

Trêve a Grand Prix de Saint-Cloud befutójában. Még 18 képünk van Trêve-ről és a napi munkáról Christiane Head-Maarek trénerasszonynál. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Trêve eddig kétszer megnyerte a világ legmagasabb (ötmillió euró) díjazású gyepversenyét, a longchamp-i Arc de Triomphe-ot. Idén olyan történelmi tettre készül, amely eddig még soha egyetlen telivérnek sem sikerült: hogy október első vasárnapján harmadik alkalommal is elhódítsa a verseny trófeáját. 

Az 1920-ban megalapított díjban eddig csupán hét telivérnek sikerült a duplázás, köztük Trêve-en kívül egyetlen kancának. A verseny nyertesét már egyetlen győzelem után is örök életére hatalmas tisztelet övezi, két győzelem után pedig végtelen csodálat és rajongás is társul ehhez. Azzal pedig, hogy ennek a fantasztikus kancának harmadszor is lehetősége nyílhat a győzelemre, hihetetlen ámulat, fanatikus szeretet veszi körül.

Ráadásul idén Trêve mindkét startját lenyűgöző stílusban nyerte, és mindenki úgy látja, hogy jobb, mint valaha. Így nem csoda, hogy már most óriási tömegek foglalták le a helyüket az idei Arc de Triomphe-ra.

Trêve pedig eközben, vagyis a július közepi látogatásom időpontjában éppen nyári pihenőjét töltötte, ami annyit jelent, hogy a pónija társaságában könnyebb munkákat végzett.

Trêve és pónija. Még 18 képünk van Trêve-ről és a napi munkáról Christiane Head-Maarek trénerasszonynál.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A helye szokás szerint az első, húszlovas szekcióban volt, amely nyáron reggel 6:15-kor indul a pályára. Sétában és ügetésben nyugodtan, flegmán viselkedett, a könnyű vágtában azonban jókedvűen játszott, az istálló legtapasztaltabb lovasa lovagolta.

Reggeli munka. Még 18 képünk van Trêve-ről és a napi munkáról Christiane Head-Maarek trénerasszonynál.
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Úgy gondolom, hogy nem csak egy magyar újságíró, hanem a magyar lovasok számára is különleges lehetőség, hogy betekinthetnek egy ilyen sikeres istálló életébe és egy már ma is legendának számító versenyló mindennapjaiba.

Még 18 képünk van Trêve-ről és a napi munkáról Christiane Head-Maarek trénerasszonynál. 
Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Az idén már ötéves kanca következő versenye a tervek szerint szeptember 13-án a Prix Vermeillben várható, amely hároméves és idősebb kancáknak kiírt, az Arc de Trimophe-hoz hasonlóan 2400 méteres, Group 1-es verseny, majd ezután, október 4-én következik a várva várt Arc de Triomphe.

2015.07.27. Írta és fotózta: Vonczem Gabriella
Trêve továbbra is bomba formában

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés