keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Gyergyószárhegy lovasa nyerte az idei Székely Vágtát
Szombaton és vasárnap izgalmas kísérőprogramokkal megfűszerezve zajlott le az ötödik alkalommal megrendezett Székely Vágta. A már ünnepnek számító előfutamot Gyergyószárhegy lovasa nyerte meg.

Még 4 képünk van az elővágtáról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A Gyergyószárhegyet képviselő Fazakas Géza Gamma nevű lovával nyerte vasárnap az ötödik alkalommal megrendezett Székely Vágtát a Maksa községhez tartozó Óriáspince-tetőn.

Rajta kívül az idén második helyezett tavalyi győztes, a lemhényi (Kovászna megye) Zsigmond János és Timpex Amata nevű lova, valamint a harmadik helyezett gyergyószentmiklósi László Pál és Darius nevű lova is rajthoz állhat a budapesti Nemzeti Vágtán. A Székely Vágtát szervező Sepsiszentgyörgy úgynevezett szabad kártyával küldheti ki lovát és lovasát a Nemzeti Vágtára.

"A Székely Vágta több, mint lovasverseny. Igazi ünnep, lélekemelő együttlét" - mondta a döntő futam előtt Székely Tibor, a Nemzeti Vágta főkapitánya.

A szervezők idén is megrendezték a Góbé Futamnak elnevezett versenyt az ismeretlen származású lovak és lovasaik számára. A Góbé futamot idén Bálint András, Csíklázárfalva versenyzője nyerte Szellő nevű lovával.

Szombaton immár harmadik alkalommal egyes-, kettes- és négyesfogatok számára rendeztek fogathajtó versenyt, amelyen idén is a tavalyi győztes, az újtusnádi Szőcs Lehel bizonyult a legjobbnak.

A kétnapos székelyföldi lovas ünnepen hagyományőrző huszártoborzót, kardos táncot, 19. századi lovas harcászati bemutatót tekinthetett meg a Székely Vágta közönsége. Szombat este a rendezvény keretében mutatták be a Mátyás, az igazságos című rockoperát a Magyar Nemzeti Lovas Színház, a Háromszék Táncegyüttes és helyi lovasok közreműködésével.

Forrás: MTI
MTI Fotó: Kátai Edit
Gyergyószárhegy lovasa nyerte az idei Székely Vágtát

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés