keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Magyar díjugratók diadala Somorján
Színvonalas környezetben mérhette össze tudását az a mintegy 270 ló és lovas, aki a hétvégén a somorjai Napoli lovasklubba látogatott, hogy részt vegyen a Szlovák Díjugrató Bajnokság nemzetközi versenyén. A magyar lovasok most is sok értékes helyezéssel térhettek haza.

Az első versenynapon a Little Tour kategória 100 cm magasságú akadályain 56 ló-lovas páros versenyzett. Vörös Csenge Quintera 19-cel a 14. helyezést érte el egy hibátlan lovaglással, Szilágyi Rékától és Bukephalos-tól szintén egy hibátlan lovaglást láthattunk.

A már nehezebb, 110 cm-s Little Tour 2 kategóriában 99 versenyző állt starthoz. Közülük Atillás Viktória a 33. helyen végzett Cervino-val 2 hibapontos idő túllépés miatt. Puskás Anna Zsófia gyors tempójú lovaglással, de sajnos egy-egy verőhibával ezt a napot a 37. helyen zárta Anonimusz nevű lovával, míg Quantana Merával a 41. helyen végzett. Vöröcs Csenge Quintera 19 nyergében szintén egy verőhibával a 50. helyen végzett ebben a kategóriában.

Az úgy nevezett Small Tour 120 cm-es versenyszámában 93 startból Szilágyi Réka Alpok nevű lovával a negyedik helyen végzett, nagyon szép folyamatos lovaglást láthatott a közönség. Sajnos a többi magyar versenyzőt elhagyta a szerencse, így a középmezőnyben végeztek.

A tekintélyes 140 cm-es Big Tour kategóriát 19 versenyző vállalta be. A kategóriában egy igen nehéz lovaglású pályát építettek a szervezők, mely több tapasztalt lovason is kifogott. Sajnálatos módon Szilágyi Réka Medea of Brightnees nevű lovával is feladta a versenyszámot.

A pénteki versenynap azonban már a magyar lovasoknak kedvezett. Szilágyi Réka mindhárom lovával hibátlan pályát teljesített. Alpokkal a Small Tour (120 cm) versenyszámában 84 lovast utasítva maga mögé a 9. helyen végzett. Medea of Brigtness nevű lovával 63 induló közül a Big Tour-on nagyon korrekt lovaglása a 11. helyezéshez volt elég.

Puskás Anna Zsófia Anonimusszal megszerezte az első magyar győzelmet a Little Tour 110 cm-es akadályain, ahol 99 ló-lovas párost győzött le egy nagyon gyors és precíz lovaglással.

A 6 éves fiatal lovak kategóriájában Grundtner Gábor Denis nevű lovával a harmadik helyen végzett hibátlan pályával tizenhárom fiatal ló és lovas közül.

Vörös Veronika Brown Gold Lady nevű lovával a Big Tourban szintén hibátlan pályával a 16. helyen végzett, Bloody Mary-vel pedig egy verőhibával a 35. helyen a 63 fős mezőnyben.

A szombati versenynapon a 115 cm-s Little Tour-on, három hibátlan pályát is láthattunk magyar versenyzőinktől. Első helyezett Alasztics Aliz Krasszusz nevű lovával, harmadik helyen Puskás Anna Zsófia Anonimusszal, az ötödik helyen, de nem utolsó sorban Dombi Barbara Georgies Balu nyergében.

A Medium Tour (135 cm) versenyszámában Szilágyi Réka Alpok nyergében időtúllépés miatt egy hibapontot szerzett, mellyel lovaglása a 22. helyre volt elég. Illyés Tímea Tony Montanával egy verőhibával a 32. helyen, Schalkhammer Péter Live Dancer-rel egy verőhibával a 36. helyen, míg Vörös Veronika Brown Gold Lady-vel 9 hibaponttal a 46 helyen végzett. A 6 éves fiatal lovak kategóriájában (125 cm) Grundtner Gábor Denis nevű lovával egy verőhibával a 6.helyen végzett.

A vasárnapi zárónapon a 130 cm-s akadályokkal ellátott Small Tourban három hibátlan pályát is láthatott a közönség: Boros Zsuzsanna és Afrodite 13., Illyés Timi és Ice Age 15., míg Vörös Veronika Bloody Mary-vel a 19. helyezést szerezte meg. A versenyszámban négy indulónk is egy verőhibával
végzett: Szilágyi Réka Medea of Brightness-szel a 27., Dombi Barbara Georgies Balu nevű lovával a 36., Polz Kitti Badacsony nyergében 38., Puskás Anna Zsófia Quantana Mera nyergében a 40. helyen zárt. Nem utolsó sorban Illyés Tímea Feetback lovával 10 hibaponttal a 54. helyen és Boros Zsuzsanna Sandro's Son nyergében 19 hibaponttal 60 helyen.

Vörös Veronika és Bloody Mary Small Tourban (125 cm) hibátlan pályával a 8. helyezést szerezte meg. Ebben a kategóriában Ilyés Tímea Feetback nevű lovával a 10. helyen, még Pölz Kitti és Badacsony a 13. helyen szintén hibátlan pályával zárt.

Gratulálunk a magyar lovasoknak!

2015.07.13. Fotók és szöveg: Patócs ÁdámCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés