keresés a lovardák között

Álmodban lóval jártál iskolába? Kínában ez valóság
Belegondoltál már, milyen lenne lóháton iskolába, vagy dolgozni járni az év minden egyes napján? Kína egyik távoli szegletében élnek diákok, akik számára ez nem csak ábránd, hanem az iskolalátogatás egyetlen lehetséges módja.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Kína egy kis falucskájában él három kisdiák, akik minden egyes tanítási napon másfél órát lovagolnak az iskoláig, majd másfél órát haza hidegben, melegben, napsütésben és esőben egyaránt. A meredek, olykor sziklás, másutt sáros utakon a nagyszülők kísérik őket. Ha az út csúszós és jeges, akkor a gyerekek nem tudnak iskolába menni.

„Szeretek lóval iskolába járni, a lovam a barátom is” – mondja az egyik kisdiák. „Az osztálytársaim irigykednek rám, ők is szeretnének egy lovat. Olykor persze hagyjuk őket is lovagolni, ha van rá idő.”

A három mudongi kisdiák a mindössze 16 kilométerre fekvő Liuli faluba jár iskolába. A két falut egyetlen kis út köti össze, amin gépkocsival nem lehet közlekedni.

Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Ha megérkeztek, a nagyszülők kikötik a lovakat az iskola elé legelni, majd hazamennek. Délután háromkor pedig ismét felkerekednek, hogy a tanítás után hazavigyék a nebulókat. Ez fizikailag is megterhelés számukra, ráadásul más munkát alig tudnak végezni, hiszen elmegy az egész napjuk. De tisztában vannak vele, hogy a gyerekek egyetlen esélye a jobb életre a tanulás. 

2015.03.17. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: DailyMail, gz.people.com


Lóháton az iskolába - Kínában

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés