keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek

Magyar lovasok az új Ben-Hur filmben
42 lóval indult a dél-olaszországi Materába a világbajnok fogathajtó Juhász László és fia, illetve több csikós, akikkel együtt a Ben-Hur újraforgatásán vesznek részt. 

A bugaci világbajnok és fia már több nagy sikerű filmben is feltűnt. Kezdetben csak a lovakat biztosították a forgatáshoz, majd később maguk is vállaltak szereplést dublőrként és kaszkadőrként. Juhász László elsőként a Mennyei királyság című film főszereplőjének Orlando Bloomnak volt dublőre, helyettesítette Johnny Deppet is és ott volt tavaly a Hercules című film forgatásán is.

A lovasok hónapok óta készülnek a forgatásra. A felkészülésről forgatott, kaszkadőr jelenetekkel fűszerezett rövidfilmjükkel orozták el az angol, az olasz és a spanyol versenytársak orra elől a munkát. 

A forgatásra a magyarok negyvenkét lóval mentek ki, nyolc sárga keselylábú hókás, nyolc fekete, nyolc szürke, nyolc hókás pej, nyolc jegytelen fekete lábú pej állattal. Messala fogatában telivérezett nóniuszok, Ben-Huréban lipicai és lipicai félvérek lesznek. Ahhoz, hogy a forgatás alatt elkerüljék a sérüléseket, profi lovasokat kell és tapasztalt állatorvost is alkalmazniuk kell – tette hozzá.

A lovak összeválogatása nem volt egyszerű feladat, a filmkészítőknek extrém kívánságai is voltak. A rendező talált egy fényképet az interneten egy sárga, kendersörényű sodrott csikóról, és közölte, hogy egy ilyen lovat is be kell szerezni. Ifjabb Juhász László szerint azonban a forgatásra nem valók sodrott lovak, ráadásul pont olyan ló nincs is, amit a rendező a képen látott. A magyar fogathajtó ezért vett négy sárga lovat, amelyeket úgy tesz alkalmassá a szerepre, hogy kihidrogénezi a sörényüket és a farkukat – így lesznek kendersörényűek.

A lovakat kilenc kamionnal szállították a helyszínre, ahol fel kell készíteni őket a forgatásra. Minden lónak és lovasnak más-más feladata lesz. Ezt részletesen ki kell dolgozniuk és begyakorolniuk, hogy minden zökkenőmentesen menjen a forgatáson – részletezte a Juhász László. Elmondta, Ben-Hurt lipicai, arab, spanyol és andalúz lovakon, míg ellenfelét Messalát nóniuszon láthatják majd a nézők. A többi színész kisbéri, holstein, gelderlandi, illetve magyar félvér lovakon ül majd. A tervek szerint Ben-Hur fogatát az ifjabb, míg Messaláét az idősebb Juhász László hajtja majd.

Ifj. Juhász László azt is elmondta, hogy a filmezés mellett a fogathajtást sem hanyagolja, egyik legnagyobb vágya ugyanis, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen. Idén ugyan elállt a versenyzéstől, de a 2017-es világbajnokságon már mindenképp szeretne elindulni.

A klasszikus filmeposz új feldolgozásában Jack Huston, a Gengszterkorzó című tévésorozat sztárja játssza Ben Hurt, Morgan Freeman alakítja a rabszolgává lett zsidó herceget legyőzhetetlen gladiátorrá képző Ildarint. Úgy tudni, hogy a barátból lett ellenfél, Messala szerepére még nem találtak megfelelő színészt.

A Ben Hur-történetet ezúttal az orosz-kazah akciófilmes, Timur Bekmambetov rendezésében filmesítik meg, akinek a neve többek között a Wanted című akciófilmből is ismerős lehet, melynek főszerepeit James McAvoy, Morgan Freeman és Angelina Jolie játszották.

Az új Ben Hur forgatókönyvet Keith Clarke és John Ridley írta újra. A felújításban párhuzamos szálként szintén feltűnik Jézus Krisztus története, de nagyobb hangsúlyt kap a zsidó herceg, Ben Hur és a római adóbehajtó fia, Messala közötti küzdelem. A film a tervek szerint 2016. februárjában kerül a mozikba.

2015.01.08. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: baon.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés