keresés a lovardák között

Őket választottátok LÓszolgálati nagykövetnek
Közel két hónapon át tartó játékunkban példaképeket kerestünk: olyan lovasokat, lótartókat, állatorvosokat, patkolókovácsokat, lovasoktatókat, versenyzőket, edzőket, akik valami rendkívülit tettek és tesznek a lovakért, a lovasokért, a hazai lovaséletért. 30 figyelemre méltó lovas munkásságát osztottátok meg velünk, ezen ajánlásokra pedig több mint 1000 szavazat érkezett.

Most pedig eljött az ünnepélyes eredményhirdetés ideje!

A beérkezett szavazatok alapján Magyarország LÓszolgálati nagykövete, az a személy, aki szerintetek a legtöbbet tette a lovakért nem más, mint Rédei Attiláné Éva, a Bottyán Equus Hungária Alapítvány vezetője 315 vokssal.

Rédei Attiláné Éva

"Kedves Lovasok, Lószeretők!  Amikor megláttam, hogy a lovasok.hu keresi Magyarország LÓszolgálati nagykövetét, beugrott egy arc, Rédei Attiláné Éva. Nem ismerek még egy olyan állatszerető, odaadó embert, mint Éva. 2001 óta működteti a Bottyán Equus Hungária Közhasznú Alapítványt az öreg beteg sérült lovakért. Erején felül, családja és más állatbarátok segítségével veszi szárnyai alá, azokat a lovakat, akik állatkínzás áldozatai lettek, vagy csupán már "nem jók semmire". Ő meleg, szeretettel és gondoskodással teli otthont biztosít nekik. Napi 24 órában gondoskodik róluk, ápolja őket, igyekszik támogatókra lelni, hogy biztosítani tudja magas szinten a lovak igényeit és szükség esetén autóba ül és indul a lovak megmentésére. A lómenhely Őrbottyánban található, ahol Évával is lehet személyesen találkozni. Az én véleményem az, hogy Éva mintaértékű odaadó, áldozatkész, munkája mindenképpen megérdemelné ezt a címet!" írta róla Fáyköd Petra pályázatában.

A második helyezett 241 szavazattal Vajky Andrea ló-fizioterapeuta, akiről ez az ajánlás érkezett:

"Vajky Andrea nevét néhány hete az ismeretlen származású lovak védelmében indított petíció kapcsán az egész ország megismerhette. Vajky Andrea ló-fizioterapeuta, talán az egyetlen az országban. Azon kívül, hogy kiválóan érti a dolgát, minden egyes pácienséért szívvel-lélekkel dolgozik, sajátjaként szereti és ápolja mindegyiket. Akár már ez is érdemessé tenné a jelölésre, de van egy olyan közös esetünk, aminek kapcsán nálam ő lenne az év LÓszolgálati nagykövete.   Október elején érkezett egy megkeresés abból a faluból, ahol Andi is él. A ló a tulajdonos leírása alapján súlyos, életveszélyes állapotban volt. A kezelő állatorvos is sötétben tapogatózott. Andi kinyomozta a telefonszámát és megpróbálta rábeszélni, hogy hívjon lovas állatorvost, vagy szállítsa kórházba a lovat. Amikor azt látta, hogy a tulajdonos erre nem hajlandó, felajánlotta segítségét. Andi többet megtett egy ismeretlen, halálra ítélt lóért mint a gazdája. Többet tett érte, mint amit sokan mások megtettek volna. Nem adta fel, és harcolt. A gyógyulásért, vagy legalább a kegyes halálért. Ez az a történet, ami miatt nálam Vajky Andrea az év LÓszolgálati nagykövete.   Én hiszek benne, hogy ha több Andihoz hasonló ember élne köztünk, jobb hely lenne ez a világ - a lovak számára is."

Vajky Andrea, ló-fizioterapeuta

A harmadik helyen 136 szavazattal Kovács Károly patkolókovács áll. 

"Vannak emberek, akik - ki tudja, hogyan - értenek az állatok nyelvén. Ahogy rájuk néznek, ahogy hozzájuk érnek, mintha kommunikálnának valami ember- és természetfeletti módon. Némán. Csodáljuk és tiszteljük Őket: nyugalmukat, türelmüket, nyitottságukat, és a képességüket, amivel közel kerülnek az állatokhoz." állt az ajánlásban.

Interjú Kovács Károllyal >>

Kovács Károly, patkolókovács

Köszönjük az ajánlásokat és a szavazatokat és gratulálunk minden egyes jelöltnek:

2014.02.05. Magyar Dorottya, Lovasok.huCikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés