keresés a lovardák között


Izsákon minden készen áll a rajtra

Kezdődik a négyesfogathajtó EB

Minden készen áll a rajtra az ünnepélyes megnyitóval csütörtökön kezdődő nyolcadik, izsáki négyesfogathajtó Európa-bajnokságon.

Lázár Zoltán és fogata az aacheni CHIO-n

Az esélyeket illetően Tóth Tamás szövetségi kapitány és a hétszeres világbajnok Lázár Zoltán egyetértett abban, hogy a címvédő hollandok a favoritok.

"Tudjuk, nagy az elvárás. A célunk az, hogy a lovainkból a maximumot hozzuk ki, aztán vasárnap kiderül, ez mire volt elég" - mondta Lázár, aki tagja volt a kettesfogathajtó vb-n aranyérmes magyar csapatnak. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, ilyet még nem csinált soha, hogy egy évben mindkét kategória világversenyén induljon, de hozzátette, mindig szerette a nagy kihívásokat.

Tóth Tamás a magyar indulók névsorát ismertetve elmondta, hogy Lázár Zoltán mellett a csapatban szintén világbajnok Dobrovitz József, illetve ifj. Dobrovitz József alkotja a magyar csapatot, míg egyéniben Bozsik József visszalépése miatt nyolc helyett hét hazai résztvevőre számíthatunk: Bárdos Attila, Galbács Ferenc, Móró Lajos, Osztertág Kristóf, Váczi István, Váczi Csaba és Osztertág Márk. Úgy fogalmazott, hogy egyéniben és csapatban egyaránt dobogós helyezés elérése a cél.

A pályát is átadták már a szervezők a FEI technikai küldöttjének. "A FEI delegáltja a kontinensviadalhoz méltónak nevezte a maratonhajtás akadályainak színvonalát" - mondta Mondok József a szervezőbizottság elnöke.

A szombati maratonhajtás nyolc akadályát Fintha Gábor korábbi szövetségi kapitány tervezte, ahogy négy héttel ezelőtt a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett és kettős magyar sikerrel zárult kettesfogathajtó-világbajnokságon is. A szakember ezúttal is rendkívül technikás pályát épített, az akadályokban több útvonal közül választhatnak a versenyzők, azaz nagyon sok múlik majd a hajtókon, hogy a lovaiknak leginkább megfelelő vonalvezetést találjanak.

A kistapolcsányi csapatsikerével immár hétszeres világbajnok Lázár Zoltán elmondta, rendkívül nehéz lesz a pálya - Fintha Gábortól várható is volt, hogy ilyet alakít ki -, ennek megfelelően ugyanúgy szétrázhatja majd a mezőnyt a maratonhajtás, mint ahogy Szlovákiában.

Az EB megnyitóját csütörtökön 16 órától rendezik, majd pénteken a díjhajtással kezdődik a verseny, ez a két program ingyenesen tekinhető meg. Szombaton a maratonhajtással folytatódik, végül vasárnap az akadályhajtással zárul a viadal. Előbbi versenyszámra 1000 forintért lehet belépőt váltani, míg vasárnap az ülőhely 2000, az álló 1000 forintba kerül, a parkolás pedig ingyenes.

2013.09.26. Forrás: MTI


KapcsoLÓdó cikkek:

Lázár Vilmos és a magyar csapat arany-, Lázár Zoltán bronzérmes >>

Lázár Vilmos leiskolázta a mezőnyt >>

Lázár Zoltán harmadik, a magyar csapat második a díjhatás után >>

Fintha Gábor gyors pályát tervezett >>

Érmekért hajtanak a magyarok Kistapolcsányban >>


Izsákon minden készen áll a rajtra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés