keresés a lovardák között


Megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda

A Kincsem Nemzeti Lovas Program keretében hamarosan több milliárd forintból megújul a Szilvásváradi Lovasközpont és a Nemzeti Lovarda - Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára szerint.

A fideszes politikus elmondta, a szilvásváradi, 1,6 milliárd forintos beruházás előkészítése már zajlik, s reményei szerint még idén kiírják a közbeszerzési pályázatot. Hozzátette, ebben az esetben márciusra kiválaszthatják a kivitelezőt és akár áprilisban megkezdődhetnének a munkálatok, amelyek ideális esetben jövő októberre fejeződnének be.

"A turisztikai fejlesztéseket is magában foglaló felújítás keretében nemzetközi szintű lovasközpont jön majd létre Szilvásváradon" - jelentette ki Budai Gyula, aki a helyszínen szurkolt a magyaroknak a szlovákiai Kistapolcsányban rendezett és Lázár Vilmos, továbbá a magyar csapat révén kettős magyar sikert hozott kettesfogathajtó - világbajnokságon.

Budai Gyula a budapesti Nemzeti Lovardával kapcsolatban elmondta, a 2 milliárd forintos felújításról már megszületett a kormánydöntés, így a műemléknek számító létesítmény, amelyben oktatási centrum kialakítását is tervezik, hamarosan a díjugratás és a díjlovaglás közép-európai fellegvára lesz. A tervek szerint a Nemzeti Lovarda esetében is idén kiírják a közbeszerzési pályázatot, a munka jövőre kezdődne és 2015-re fejeződne be.

"A két felújítás a lovas társadalom két régi óhajának beteljesülése. A lovassport az elmúlt húsz évben nem kapott ilyen támogatást" - mondta Budai Gyula, aki megjegyezte, emellett olyan kiemelt lovas sportesemények is állami támogatásban részesülnek, mint szeptemberben a Nemzeti Vágta (40 millió forint) és az izsáki négyesfogathajtó Európa-bajnokság (75 millió), illetve decemberben a Lovas Világkupa (45 millió).

2013. 09. 11. Forrás: kormany.hu


KapcsoLÓdó cikkek:

Megújul a lovas stadion Szilvásváradon >>

Indulhat a Kincsem – Nemzeti Lovas Program >>
 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés