keresés a lovardák között


Beszámoló lovasterápiás nyári táborokról

ƒ| lovasterápia bemutatása ƒ| végzett lovasterapeuták |ƒ lovasterapeuta képzések ƒ|
|ƒ 
lovasterápiával foglalkozó intézmények ƒ| lovasterápiát segítő képzések
 ƒ|
beszámoló lovasterápiás táborokról |


Intenzív komplex terápiás nyári táborok Fóton a MOL Új Európa Alapítvány támogatásával, avagy „Lovak a magyar népmesékben és mondákban”

2013. július 1-7. között szervezte meg a Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) a „Lovak a magyar népmesékben és mondákban” elnevezésű tábort a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) fóti Lovasterápiás Központjában.

A táborban főleg értelmileg akadályozott, tanulási és magatartásproblémás, autizmussal élő, hiperaktív, figyelemzavarral küzdő gyermekek vettek részt. A 14 kisiskolás korú (6-12 éves) gyermek a táborban minden nap megismerkedett egy olyan népmesével, amelyben a ló fontos szerepet tölt beA meséket reggelente meghallgatták, majd el is játszották a történeteket. A délelőtti lovasterápiás fejlesztőprogram lovastorna, önálló lovaglás és lovas színjátszás volt.

A táborban a lovasterapeutákon kívül külsős terapeuták is részt vettek, akik szintén a mesék történetéhez kapcsolódva építették fel saját fejlesztő foglalkozásaikat. A hét folyamán volt mozgásfejlesztés, kognitív fejlesztés, finommotorika-, testséma-, téri tájékozódás- és beszédfejlesztés, vízi torna és kreatív foglalkozások.

A kreatív foglalkozásokon a történetekhez illusztrációkat készítettek a gyerekek különböző technikákkal, amelyekből mindenki egy saját „lovas mesekönyvet” állított össze. A programok során cél volt az egyéni képességek és készségek fejlesztése, a közös munka, a közös tervezés és megvalósítás, az együttműködés megtapasztalása, a kompromisszumkészség kialakítása, mindez az élményterápiás foglalkozásokon keresztül.

A tábor nagyon jó hangulatban telt, a gyerekek élvezték a színes programokat, melyek egyszerre nyújtottak szórakozást és sokféle terápiás megsegítést.

Az MLTSZ munkájáról további információ olvasható a www.lovasterapia.hu weboldalon.

2013. július 15.
Szerző: Bozori Gabriella

További információ:

Bozori Gabriella
Magyar Lovasterápia Szövetség
Tel: +36 27/539-375
Fax: +36 27/539-376
 Pethő Zsófia
Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Tel: +36 1/475-7027
Mobil: +36 30 436-37-67

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés