keresés a lovardák között


További Masters Grand Slam hírek >>>

Longines Hong Kong Masters
Hong Kong

Patrice Delaveau szinte mindent megnyert Hong Kongban

A Masters Grand Slam Párizs után elérkezett a következő állomásához, Hong Konghoz, míg a harmadik állomást októberben rendezik New Yorkban. A Grand Slam-sorozat minden állomásán egymillió dollár összdíjazással írják ki a versenyszámokat. Patrice Delaveau most ebből több mint 300 000 dollárt vihetett haza.

Hong Kong nem ismeretlen a díjugrató lovasoknak, hiszen 2008-ban Peking helyett itt rendezték meg az olimpiai lovasversenyeket. Most azonban fedett pályán mérték össze képességüket a legjobbak. A versenyt az AsiaWorld-Expo területén rendezték. A 15 hibátlan lovas jutott be a második fordulóba, ahol végül négy dupla hibátlan lett. A második pályán az oxer-meredek két vágtaugrásos kombinációban volt a legtöbb hiba.

A Gucci Paris Masters győztese, Marc Houtzager Sterrehof's Taminóval (Numero Uno x Farmer) lovagolta a leggyorsabb 4 hibapontos pályát. A lovas szűk fordulóból lovagolt a kombinációra, hogy időt nyerjen, de ezért ütötte az elején lévő oxert.

A mecheleni Világkupa győztese, a Bordeaux-ban második Henrik von Eckermann tovább folytatta sikersorozatát Ludger Beerbaum korábbi lovával, Gothával (Goldfever x Prestige Pilot). Ők is egy fával végeztek, de nagyon jól ugrott a kanca, amivel a hatodik helyet szerezték meg.

Kevin Staut a Coudrettes ménes kilenc éves lovát, Estoy Aqui de Muze-t (Malito de Reves x Kashmir van Schuttershof) lovagolta. Ők voltak az elsők, akik dupla hibátlannal végeztek, és bár a lovas nagyon örült ennek, biztos lehetett benne, hogy lesz még, aki megelőzi, mivel nem lovagolt túl gyorsan.

Michael Whitaker a nem könnyű lovaglású Vikinggel (Jacomar x Almox Prints), akivel tavaly a GCT-sorozatban Valenciában és Estorilben volt második, most gyorsabb volt, és hibátlan is maradt.

2012 kétszeres olimpiai ezüstérmese, Gerco Schröder nagy szürke lovával, New Orleansszel (Colbert x Carthago) szintén hibátlanul lovagolt egy nagyon szép, de elég lassú pályát. A lovas éppen csak pár századdal alapidőn belül ért célba, így nem kapott hibapontot.

Patrice Delaveau azonban legyőzhetetlen volt ezen a hétvégén. A lovas az előző Világkupa-szezonban jól ment Zürich-ben és Helsinkiben is Ornella Maillel. A kanca jól ment ezen a hétvégén is, nyert egy 145 centiméterre kiírt versenyszámot. A lovas viszont hozott magával még egy toplovat, így az összesen megrendezett hat versenyszámból ötben indult, amiből négyet megnyert, és egyben második lett. Rajta kívül csak Denis Lynch és Katharina Offel tudott nyerni, ráadásul utóbbi a szintén Coudrettes-ló, Lacrimoso korábbi lovasaként. A Nagydíjban Lacrimoso (Landjunge x Cascavelle) kirobbanó formát mutatott, és a hétvége legeredményesebb párosaként megnyerték ezt a számot is.

Az ázsiai bemutatkozó jól sikerült, így 2014. február 21-23. között ismét biztosan lesz Longines Hong Kong Masters.

Aki esetleg lemaradt a közvetítésekről, megnézheti itt az egész Nagydíjat angol kommentálással és az elején Pius Schwizertől egy kis „Denglish” nyelvű interjúval:

Eredmény >>

1. forduló

2. forduló

2. forduló
idő

Pénzdíj

1. Patrice Delaveau Franciaország Lacrimoso 3 HDC

0

0

43,06

229 845 $

2. Michael Whitaker Nagy-Britannia Viking

0

0

45,86

139 300 $

3. Kevin Staut Franciaország

Estoy Aqui de
Muze HDC

0

0

46,68

104 475 $

4. Gerco Schröder Hollandia New Orleans

0

0

49,96

69 650 $

5. Marc Houtzager Hollandia

Sterrehof's Tamino

0

4

42,33

41 790 $

6. Henrik von
Eckermann
Svédország Gotha FRH

0

4

44,06

31 342 $

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu
2013. március 3.

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés