keresés a lovardák között


Ostinato hatodik Dubaiban


A Meydan lóversenypálya

A hatodik helyen végzett Ostinato első futására Dubai-ban.

Az ötéves mén az ír Kieren Fallon-nal a frontban galoppozva érkezett a finisre, a végére azonban elfáradt és végül 6-8 hosszra a nyerőtől lett hatodik.

Kovács Sándor idomítottja a tervek szerint legközelebb egy 2400 méteres gyepes versenyben indul a sivatagi lóverseny szentélyben.

2013. 01. 22
Forrás: Pécsi István - Kincsem Park


 

Ostinato starthoz áll Dubaiban

Kieren Fallon a nyeregben

Az A36 szindikátus istálló tulajdonosi csapata, a tavalyi várakozáson felüli külföldi turné után idén máris nagyra törő terveket kezdett kovácsolni, amikor úgy határoztak: ezúttal Dubaiban próbálnak szerencsét.

 


Ostinato a kinti megbízott segédtrénerrel, Bakos Szilviával

Kovács Sándor champion idomár ötévese még júliusban hívta fel magára a nyugati turfvilág figyelmét, amikor nehéz versenyben közeli harmadik helyen végzett Münchenben.
Ezután következett az októberi Német Egyesítés Díja a berlini Hoppegartenben, ahol másfél hosszal a 2011-es Német Derby győztes Pastorius mögött ért célba szintén harmadiknak.
A tavalyi szezont egy helyezetlen szerepléssel zárta a kiváló mén, de tegyük hozzá, hogy az a római futam nemzetközi besorolását tekintve Group 1-es verseny volt, ami a lóversenyben egyenlő a Bajnokok Ligájával.

Ilyen előzmények után várhatjuk "Oszi" vendégszereplését a távoli Egyesült Arab Emirátusok legfényűzőbb versenypályáján, Meydanban, január 24-én, csütörtökön.

2000 méteres, 150.000 amerikai dollár díjazású futam érdekessége, hogy hendikep versenyről van szó, ahol a lovak nemzetközi osztályozás alapján kapják a kirótt terhet. Ostinato erősségét jól mutatja, hogy jelenleg ő a második legmagasabb értékkel szerepel a 21 nevezett ló között, mivel a 111-es hivatalos száma majdnem a legmagasabb a csapatban. Ennek megfelelően a nyeregben vitt terhe is viszonylag magas, 59,5 kg, míg a legkisebb súllyal versenyző telivér csak 52 kg-ot fog cipelni a hátán. No, de pont erre való a hendikep, mégpedig az esélyek kiegyenlítésére. 

Ilyenkor a pillanatnyi forma talán még többet nyom a latba, így nagy szerepet játszik, vajon hogyan sikerült az ötéves Ostinatonak az akklimatizálódás a különleges körülményekhez, mennyire pihente ki magát a tavalyi szezon után és vajon hogyan fog neki tetszeni a dubai pálya szintetikus Tapeta futófelülete. Erre remélhetőleg választ kapunk a lovastól, aki nem más, mint Kieren Fallon, a hatszoros angol zsoké ranglista győztes (British Champion Jockey).

Ha az ír születésű 48 éves versenylovasról csak annyit említünk meg, hogy háromszor nyerte az Epsom Derby-t, kétszer az Ír Derbyt, négy alkalommal az angol 2000 Guineas-t (a mi Nemzeti Díj-unk megfelelője), szintén négyszer az Oaks-ot (angol Kancadíj) és kétszer a Prix de l'Arc de Triomphe-ot, - számtalan további nagydíj győzelmét nem tovább sorolva - akkor ezzel elhelyeztük őt a nemzetközi  turfvilág színes palettáján, még akkor is ha karrierjét időnként néhány szakmai és magánéleti botrány árnyékolta is be - node a sztárok már csak ilyenek...

Az ötéves mén december közepe óta a helyszínen készül, olyan körülmények között, amiről trénere, a sokszoros champion Kovács Sándor csak annyit mondott: "A fantasztikus jelző semmit nem árul el a tréningezési lehetőségekről". 

Sárközi Péter, az A36 szindikátus résztulajdonosa és menedzsere egyelőre nagyon szűkszavúan nyilatkozott a várható eredményről, de eléggé biztató jelnek vehetjük, hogy személyesen utazik ki néhány tulajdonostársával az arab fővárosba.

2013. 01. 22
Forrás: Horváth Zalán - tavoszlop.blog.hu
Pécsi István - Kincsem Park


KapcsoLÓdó cikkek:

 

Folytassa Ostinato! 

Szép volt Oszi! 

Ostinato ellenállhatatlan volt a Kincsem Díjban 

Dobogón a magyar lovak 

Ostinato elsöprő győzelmét hozta a Millenniumi Díj 

Overdose kipróbálhatta a dubaji versenypályát - képek a Meydan versenypályáról

 
Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés