2023-01-31 10:19:24 2 Warning htmlspecialchars(): charset `iso-8859-2' not supported, assuming utf-8 /var/www/lovasok.hu/index-archive.php 750
Hirdetési Szabályzat - LOVASOK.HU

Eladó Lovak

Hirdetési Szabályzat

A Hirdetési Szabályzat tartalmazza a Pegazus Online Média Kft. (székhely: 1033 Budapest, Reményi Ede u. 2.) mint szolgáltató („Szolgáltató”) által üzemeltetett Lovasok.hu weboldal Eladó Lovak és Fedezőmének hirdetési felületének használatára vonatkozó általános előírásokat. 

A Hirdető kijelenti, hogy a megadott adatok és a hirdetések tartalma a valóságnak megfelel, és nem sérti harmadik személyek jogait.

Hirdető tudomásul veszi, hogy amennyiben az elektronikus regisztrációs űrlapon valótlan adatokat, vagy nem a saját adatait adta meg, a Szolgáltató időszakosan vagy véglegesen kizárhatja a szolgáltatásokból.

A Hirdető kijelenti, hogy a hirdetés tartalmát képező ló értékesíthető, állapota állatvédelmi és állatjóléti szempontból nem kifogásolhatóEgy hirdetésben csak egy ló, illetve párban eladó lovak hirdethetők.

A hirdetések szövegében az általánosan elfogadott netikett irányelvei követendők, kerülendő a csupa nagybetűvel írt hirdetési szöveg és rövid leírás, kivéve, ha az adott szó írásmódja megkívánja (pl. mozaikszavak), valamint kerülendő a speciális karakterek használata (! * / „ stb. ). A hirdetésben szereplő képeknek a hirdetett lova(ka)t kell ábrázolniuk. A hirdetések szövegét és képeit tilos más hirdetőktől, vagy más weblapokról másolni, mert azokat szerzői jog védi.

A Szolgáltató a hibás hirdetéseket moderálja. Moderálás: hirdetések utólagos formai és tartalmi szempontú korrekciója, mely magában foglalja a törlést, a Felhasználó jogainak korlátozását, illetve a Felhasználó időszakos vagy végleges letiltását is. 

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy:

  • a nem lovakra vonatkozó
  • a netikett szabályaival ellentétes
  • a nem a hirdető saját fotóit tartalmazó
  • a jó erkölcsbe ütköző
  • az állatvédelmi és állatjóléti szempontból aggályos

hirdetéseket törölje.

A Szolgáltató az oldalon a Felhasználók által közzétett tartalmat, továbbá a hirdetéssel kapcsolatban a Felhasználók közötti kommunikációt jogosult, de nem köteles ellenőrizni, vagy jogellenes tevékenység folytatására utaló tényeket vagy körülményeket keresni.

A Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy megítélje a hirdetés valószerűségét, valódiságát és megfelelőségét. A Szolgáltató kizárja a felelősségét minden olyan tartalomért, amelyet harmadik személyek (Felhasználók) töltöttek fel a Szolgtáltató rendszerére.

A Szolgáltató fenntartja továbbá jogát bármely felhasználó kizárására, vagy bármely tartalom, információ törlésére, amely értelmezése szerint ellenkezik az apróhirdetési oldal rendeltetésszerű használatával vagy ezen Hirdetési Szabályzattal szabályzatával ellentétesnek minősül.

A hirdetések szöveges részében (a címben és a leírásban) csak a hirdetett lóval (lovakkal) kapcsolatos információk szerepelhetnek. Weblinkek, e-mail címek, címek és telefonszámok megjelentetése a hirdetések leíró részében tilos. A Szolgáltató fenntartja a jogot a nem megfelelő tartalmak törlésére.

Egy hirdetésben egy, legfeljebb két ló hirdethető. A párban eladó lovak megjelölés kizárólag összeszokott fogatlovak együttes értékesítésére került kialakításra, ahol a két ló együtt magasabb értéket képvisel. A párban eladó kategóriánál kizárólag a fogatló alkalmasság elfogadott, továbbá kikötés, hogy a két eladó ló kizárólag együtt kínálható eladásra. Párban eladó lovak esetén a hirdetés űrlapján csak az egyik ló adatait (fajta, nem, szín, születési idő, magasság, származás) kell megadni. A másik lóról ezek az adatok a leírásban adhatók meg. Párban eladó lovak esetén az ár a párra értve adandó meg, és ezt jelölni is kell az ár típusánál még akkor is, ha ár nélkül hirdet. Párban eladó lovakat egyenként nem lehet meghirdetni – ellenkező esetben a Szolgáltató a duplikált hirdetéseknél leírtaknak megfelelően jár el.

Duplikált hirdetés: duplikált hirdetésnek akkor nevezzük a hirdetést, ha ugyanaz a regisztrált hirdető ugyanazt a lovat többször is hirdeti az adatbázisban. A duplikációk a Lovasok.hu oldal kezelhetőségét, az eladó lovak kínálatának átláthatóságát rontják. Ezért a Szolgáltató fenntartja a jogot, hogy a duplikált hirdetéseket és a szabálysértő hirdető összes hirdetését első figyelmeztetésre deaktiválja. Erről e-mail-ben is értesíti a Hirdetőt. Ez után a Hirdetőnek lehetősége van a hiba javítására és a hirdetések aktiválására. Amennyiben a Hirdető újabb duplikálást követ el, úgy egy figyelmeztető levél kiküldésével egyidőben összes hirdetése törlésre kerül. Ha ezt követően ugyanazzal a felhasználónévvel újra duplikált hirdetéseket ad fel, akkor a regisztrációja tiltásra kerül.

Hirdetést újra feladók: Tilos az oldalon a hirdetések törlése és újra feladása. Ezzel a hirdető rontja más hirdetések kilistázási esélyeit, és az "új" felirattal való megjelölés értelmét. Az újra feladók hirdetéseit a Szolgáltató először deaktiválja, majd törli.  A hirdető regisztrációja a harmadik figyelmeztetéssel egyidőben tiltásra kerül.

A feltöltött képek az adott lovat egyszerre csak egy nézőpontból ábrázolhatják. Több elemből összeillesztett (fotomontázs) képek feltöltése nem engedélyezett. A hirdetések képeit tilos más hirdetőktől, vagy más weblapokról másolni, mert azokat szerzői jog védi. Nem engedélyezett továbbá logó, piktogram, teljesen más lovat vagy bármi egyebet ábrázoló kép. Az ezeknek a kritériumoknak nem megfelelő képeket a Szolgáltató törli.

Fedezőmének: a jogszabályok értelmében Magyarországon csak magyar fedeztetési jeggyel rendelkező mén fedezhet. Egy, az Európai Unióból származó mén abban az esetben fedezhet Magyarországon, ha az alábbi feltételek teljesülnek: 

az eredeti tagállamban van elismert tenyésztő szervezete
Magyarországon is létezik az adott fajtát gondozó tenyésztő szervezet
külföldi tenyésztési engedéllyel és származási lappal rendelkezik
van DNS alapú származás ellenőrzése (illetve annak eredménye rendelkezésére áll). 

A fedeztetési feltételeknek nem megfelelő fedezőméneket tartalmazó hirdetéseket a Szolgáltató törli.

Az "Amíg el nem adom" opcióval feladott hirdetésekben  kizárólag egy lovat lehet meghirdetni.  A hirdetés adatai a feladástól számított 10 napig szabadon módosíthatók, utána kizárólag az árat, leírást és fotókat lehet cserélni, de tilos  az adatok módosításával másik lovat meghirdetni az adott hirdetésben. A hirdetés leírásában és címében telefonszám, cím, e-mail cím, weblink és egyéb elérhetőségek nem szerepelhetnek. "Amíg el nem adom" opcióval kizárólag eladó lovak hirdethetők, fedezőmének hirdetéséhez ez a szolgáltatás nem vehető igénybe.  

A Lovasok.hu oldalon egy regisztrációval mindössze egy felhasználói fiók kezelhető

Egy telefonszám több felhasználói fiókban is hitelesíthető. A felhasználói fiókhoz tartozó telefonszám megjelenítése kizárólag a felhasználói adatoknál megengedett. Ezen kívül egyéb telefonszám megjelenítése nem engedélyezett. Tilos telefonszámot megadni a hirdetések leíró tartományában, címében vagy bármely más mezőjében.

A Szolgáltató nem vállal felelősséget az oldalra feltöltött tartalmak, információk pontossága, megbízhatósága vonatkozásában, mivel az oldal tartalma a Szolgáltatótól függetlenül is módosul.

A Szolgáltató fenntartja magának a jogot, hogy a jelen Szabályzatban foglaltak ellen rendszeresen vétő Felhasználók jogait korlátozza, illetve a Felhasználót időszakosan vagy véglegesen letiltsa. 

Az egyszeri hirdetés kiemelések, illetve havidíjas megjelenések árlistájában feltüntetett árak bruttó árak, melyek 27% ÁFÁ-t tartalmaznak.

A Pegazus Online Média Kft. szolgáltatásaira 100%-os pénzvisszafizetési garanciát biztosít.

A megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató a Hirdető befizetésének beérkezését követő egy munkanapon belül aktiválja.

Amennyiben a Hirdető deaktiválja egyszeri hirdetés kiemeléssel kiemelt hirdetését, az a már megrendelt kiemelés lejárati dátumát nem befolyásolja. 

A weblapon szereplő minden információ – beleértve az egyes felhasználói hirdetéseket is – szerzői jogi védelem alatt áll, amelynek jogosultja a Pegazus Online Média Kft. Az oldal, valamint a hirdetések bármely elemének másolása, újbóli közzététele a Pegazus Online Média Kft. írásos engedélye nélkül polgári jogi és büntetőjogi felelősséget von maga után.

A Szolgáltató fenntartja jogát a jelen Felhasználási Feltételek egyoldalú módosítására.

Érvényes: 2013. augusztus 1-től.

 
   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés