keresés a lovardák között


További Masters Grand Slam hírek >>>

Gucci Paris Masters
Párizs, Franciaország

Mesterek versenyeztek Párizsban

Új versenysorozattal bővül a díjugrató elit. Masters Grand Slam néven a New York-i, Hong Kong-i és párizsi versenyeket kötötték össze, aminek keretében minden helyszínen a legjobb 30 lovas küzdhet meg az egyenként egymillió dollár pénzdíjért. Párizsban most Marc Houtzager nyerte meg a Nagydíjban a közel százezer eurót egy izgalmas összevetés után.

A következő állomás Hong Kong lesz a tél végén, míg New Yorkban jövő októberben zárul a sorozat. Párizsban a Nagydíjban először úgy tűnt, hogy az alappálya nagyon kevés hibátlant fog hozni. A pályaépítő nagyon megszórta a mezőnyt, főleg az utolsó előtti akadályon, ami egy hármasugrás volt, itt a középső meredeket vagy az első oxer hátulját nagyon sokan ütötték.

Elsőként Janika Sprunger tudott hibátlanul lovagolni egy csupán 9 éves, de nagyon tehetséges lóval, Palloubet D Halonggal (Baloubet du Rouet x Muguet du Manoir). Az összevetésben is hibátlan maradt, de biztos lehetett benne, hogy az idején fognak még javítani a sokkal tapasztaltabb párosok.

Nem is örülhetett sokáig a dobogónak, először Alvardo de Miranda AD Rahmannshof's Bogeno (Baloubet du Rouet x Elanville) nyergében volt gyorsabb. Doda ismert a gyors pályáiról, 2011-ben Dohában nyerte például a Global Champions Tour nyitó fordulóját egy hasonlóan gyors összevetéssel.

A következő összevető, Denis Lynch sem hagyta annyiban a tempó kérdését, még gyorsabb lovaglással Abbervail van het Dingeshof (Nonstop x Jus de Pomme) nevű lován 40 másodperc alá tudott kerülni.

A holland Marc Houtzager Sterrehof's Taminóval (Numero Uno x Farmer) még gyorsabban lovagolt. A Nemzetek Díja stabil képviselőjeként a páros Londonban dupla hibátlannal ezüstérmet szerzett a csapattal. Most a téli szezonjuk eddigi legnagyobb sikerével átvették a vezetést.

Penelope Leprevost, a tavalyi párizsi győztes, Mylord Carthagóval (Carthago x Jalisco B) közel volt hozzá, hogy megismételje a tavalyi eredményt. Az ideje jobb is lett volna, mint Marc Houtzageré, de egy fa becsúszott, így csak az ötödik hellyel elégedhetett meg.

A kétszeres olimpiai ezüstérmes Gerco Schröder múlt héten még a nyitott szezon záró versenyén, Abu Dhabiban lett a Global Champions Tour döntő második helyezettje. Az éghajlatkülönbség mintha nem is látszott volna Eurocommerce Londonon (Nabab de Reve x Chin Chin), hatalmas tempót lovagolva érkeztek hibátlanként az utolsó ugráshoz, ami azonban sajnos leesett, így csak hatodikok lettek.

Utolsó indulóként Roger Yves Bost érkezett a pályára, aki a szokásos érdekes stílusában lovagolt. Most Nippon d'Elle (Scherif d'Elle x Narcos II) ezt kevéssé tolerálta, és egy fával, kicsit kaotikus pályával értek a célba.

Eredmény >>

Alappálya

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

Pénzdíj

1. Marc Houtzager Hollandia Sterrehof's Tamino

0

0

39,56

99 000 €

2. Denis Lynch Írország Abbervail van
het Dingeshof

0

0

39,69

60 000 €

3. Alvaro
de Miranda
Brazília

AD Rahmannshof's
Bogeno

0

0

41,37

45 000 €

4. Janika Sprunger Svájc Palloubet D Halong

0

0

42,42

30 000 €

5. Penelope
Leprevost
Franciaország

Mylord
Carthago*HN

0

4

39,12

18 000 €

6. Gerco Schröder Hollandia Eurocommerce London

0

4

39,95

13 500 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés