keresés a lovardák között


Dvinsky az új rekorder Angliában

218 versennyel a lábában…

Szeptember 21-én a wolverhampton-i pálya egyik esti futamában pályafutása 218. versenyét teljesítette Dvinsky, s ezzel új brit rekordot állított fel. A tizenegy éves herélt egy héttel korábban érte be a korábbi éllovas Sharp Hat-et.

Dvinsky 2003 augusztusában futotta első versenyét egy nyeretlen kétévesek számára kiírt york-i viadalon, ahol hatodik helyen ért célba, majd nem sokkal később búcsút intett a versenyt még nem nyert lovak táborának, hisz könnyedén három és fél hosszal győzött a festői szépségű Goodwood-ban.

Az azóta eltelt kilenc esztendőben további 18-szor került ki győztesként a versenyekből, míg 34 alkalommal második, 33-szor pedig harmadik lett, amivel több, mint 41 millió forintnak megfelelő angol fontot keresett tulajdonosainak.

Igen tulajdonosainak, minekután mostani gazdája, David Hardaker már a hatodik a sorban, és az idomárok tekintetében is „elfogyasztott” már kilencet…

Habár a péntek esti versenyt Dvinsky csak kilencedikként zárta, jelenlegi trénere, Paul Howling szerint, nemsokára ismét győzni fog.

„Jó versenyt futott.” – mondta az idomár a futamot követően, majd hozzátette: „Keményen küzdött, de a mai egyszerűen nem a mi napunk volt. Történelmet írtunk, de Kempton-ban (egyik másik angliai versenypályán – a szerk.) jobb lehet, így hamarosan megint győzni fogunk. Még mindig jó egészségnek örvend, ezért néhány hét múlva újra megfuttatjuk.”

2012.09.23., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: racingpost.com
Címkék: Dvinsky, galopp,
rekord, Paul Howling

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés