keresés a lovardák között


Ez nagy „durranás” lesz…

…és mi is élőben közvetítjük!

Az év egyik legnagyobb küzdelmét szállíthatja a ma délután (15:40-kor) lefutásra kerülő Prix du Haras de Fresnay-le-Buffard - Jacques Le Marois futama. Az 1600 méteres francia viadalon négy nemzet, tizenegy kiválósága csap össze. A házigazdák mellett Anglia, Írország és Németország is képviselteti magát.

A négytagú gall kontingensből Golden Lilac (Maxime Guyon) és Moonlight Cloud (Thierry Jarnet - a képen) kívánkozik az élre. Előbbi rendre döntős futásokkal rukkol elő, míg utóbbi Ascot-ban Black Caviar-t is szorongatta. Utolsó versenyében nagy stílusban „szórta el” a Prix de Maurice de Gheest mezőnyét egy héttel ezelőtt. Amennyiben állja a távot (lévén, inkább sprinterről van szó), és nem kevesli a két futam közti rövid intermezzót, döntőbe várható.

Az angol csapat öt lovat számlál. Az istállóforma alapján John Gosden két idomítottja Fallen For You (William Buick) és Elusive Kate (Frankie Dettori) jó eséllyel áll
starthoz. Mindkét kanca megnyerte legutóbbi versenyét, ráadásul Elusive Kate ugyanezen a pályán (Deauville) aratott szép sikert. Az istálló elsőszámú zsokéja mégis Fallen For You-t választotta partneréül. A másik három induló közül az oddszok alapján Most Improved (Kieren Fallon) szerezhet meglepetést.

A fogadóirodák egyöntetű véleménye szerint, az Írországból érkező Excelebration (Ryan Moore) számít favoritnak. A négyéves pej mén korábban nyert már versenyt Franciaországban, de ebben a mezőnyben neki is nagyot kell majd küzdenie a végső győzelemért. Helyzetét nehezíti, hogy a legszélső startbokszból vág neki a futamnak.

A Group 1-es verseny bekerült a Kincsem Park mai programjába, így akár a Lovasok.hu-n is élőben nyomon követhetik a franciaországi történéseket. Jó szórakozást!


2012.08.12., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: frbc.net
Címkék: Prix du Haras de Fresnay-le-Buffard – Jacques
Le Marois, Golden Lilac, Moonlight Cloud, Fallen For
You, Elusive Kate, Most Improved, Excelebration,
Maxime Guyon, William Buick, Frankie Dettori,
Ryan Moore, Kieren Fallon, John Gosden

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés