keresés a lovardák között


Egy kanca mind fölött

Álomcsatát vártunk, s álomcsatát hozott a „King George”

Nem túlzás azt állítani az év eddigi legizgamsabb versenyét láthatták mindazok, akik kilátogattak szombaton az ascot-i versenypályára, vagy a BBC kettes csatornáján követték nyomon a King George VI & Queen Elizabeth Stakes-t.

A Group 1-es futam Danedream győzelmét hozta. A német kanca orrhosszas különbséggel nyerte versenyt a címvédő Nathaniel (William Buick) előtt, aki két héttel az Eclipse Stakes-ben aratott sikere után, ismétel bombaformával rukkolt elő. Harmadik helyen az ír színeket képviselő St. Nicholas Abbey (Joseph O’Brien) ért célba, megelőzve a franciák egyik kihívóját Reliable Man-t (Olivier Peslier).


„Fantasztikus érzés itt győzni. Ugye mondanom sem kell, micsoda sikert jelent ez Németországnak. Terveink szerint legközelebb Baden-Badenben áll starthoz, aztán újra jöhet a francia topfutam, a Prix de l’Arc de Triomphe.” – mondta Peter Schiergen, Danedream trénere.

Az Andrasch Starke által lovagolt Danedream egyedüli kancaként vágott neki a 2414 méteres viadalnak, ahol kilenc ménnel mérte össze erejét. A négyéves telivér tavaly hatalmas meglepetésre (rekordidővel) nyerte a Prix de l’Arc de Triomphe-ot, de azt követően nem találta korábbi remek formáját.

A tokiói Japan Cup-ban hatodik helyen végzett, majd már idén, egy kisebb német versenyben szerzett győzelemmel a háta mögött, legutóbb kiábrándító utolsó a Grand Prix de Saint-Cloud futamában.

Sokan ezek után végképp leírták a Lomitas ivadékot, mondván az Arc-ban szerzett győzelem, csak a szerencsének köszönhető. A „King George” megnyerésével ugyanakkor Danedream csípős választ adott a fanyalgóknak.


2012.07.23., Alpári Gergő, Lovasok.hu
Fotó: thenational.ae
Címkék: Danedream, King George VI & Queen Elizabeth Stakes,
Andrasch Starke, Peter Schiergen, Nathaniel, William Buick, St.
Nicholas Abbey, Joseph O’Brien, Reliable Man, Olivier Peslier


KapcsoLódó cikkeink:

Álomcsata Ascotban >>>

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés