keresés a lovardák között
Főoldal   »   Irodalmi Lovak   »   Lovas könyvek


Robert M. Miller - Értsük meg a ló viselkedését!

A Magyar Állattenyésztők Szövetsége őszinte örömmel, és teljes szakmai támogatásával ajánlja a kedves olvasó kezében lévő kiadványt, valamint a Lovaskultúra sorozat valamennyi kötetét, a magyar lovas ágazat jobbításáért tenni akaró, minden lószerető, lovas barát számára.
A szakkönyvre, a szaktudás terjesztésére talán soha nem volt akkora szükség, mint most, amikor a hagyományos magyar lovaskultúrát ismét Európa és a világ versenypályáin mutatjuk be. A mai lovas generációnak minden lehetőséget meg kell ragadnia a legszélesebb szakmai ismeretek elsajátítására annak érdekében is, hogy újból legyenek lótenyésztő, lóval foglalkozó famíliák, ahol a szaktudás már ismét apáról fiúra száll.
Fekete Balázs
a MÁSZ elnöke

Dr. Robert M. Miller állatorvos a lovak viselkedésének szakértője. A lovasok világszerte alkalmazzák a csikók bevésődési tulajdonságára alapozott idomítótechnikáját. Dr. Miller több könyvet, videokazettát, és számtalan tudományos cikket szentelt a lovak viselkedése ismertetésének. A világ minden földrészén tartott előadásokat azokról a felismerésekről, amelyekkel könnyebbé és biztonságosabbá tehető a lovakkal foglalkozók (lovasok, edzők, állatorvosok) munkája.

Dr. Miller könyvében azt magyarázza el, hogy ha megismerjük a ló gondolkodásmódját, akkor befolyásolni tudjuk a magatartását. A szerző szerint a ló szándékai felismerhetők, még mielőtt valóra váltaná őket. Megtanít arra, hogyan érhetjük el, hogy a lovunk megfelelően reagáljon, és hogyan kerülhetjük el a nemkívánatos viselkedést. Arra is felhívja a figyelmet, hogy néha akaratlanul is mi szoktatjuk rá lovunkat a helytelen cselekedetekre. Többek között megtudjuk, hogyan taníthatjuk meg lovunkat, hogy ne féljen az ijesztő, ismeretlen tárgyaktól, nyugodtan álljon ha kikötötték, tűrje az állatorvosi kezeléseket, és a patkolást, hívásra jöjjön, önként és nyugodtan lépjen be a lószállítóba, fogadjon el főnökének.

"mgy" ajánlásával:

Megjelent az várva várt könyv, amely minden lovasnak ott kell legyen a polcán! A könyv annak a Dr. Robert M. Millernek az egyik legfontosabb munkája, aki olyan embereket és munkáikat ismertette meg a Világgal, mint pl.: Pat Parelli, Eitan Beth-Halachmy. A könyv azokat a viselkedéstani alapokat írja le, amelyek a ló fajba tartozó valamennyi egyedre egytől egyig jellemzőek és lehetővé teszik megértésükön keresztül a lovak életének jobbá tételét, a velük való kommunikáció tökéletesítésén keresztül!! Ameddig régen a lovaglás, a lóval való kommunikáció csak néhány kivételes érzéssel bíró emberek "kiváltsága" volt, ma ez szélesebb rétegek számára válik elérhetővé és lehetségessé tudás fejlesztésén keresztül! A könyv Iskolánk alaptananyagát képezi! Mint a könyv lektora sok szeretettel ajánlom Mindenkinek!

"A lovak azt szeretnék, hogy mindent tudjunk velük kapcsolatban, mielőtt odalépünk hozzájuk!"

"mgy"

A fenti könyv, továbbá a dvd-k és a képzéshez szükséges eszközök, valamint a Mezőgazda Könyvkiadó bármely lovakkal foglalkozó könyve megvásárolható helyben "mgy" oktatásain vagy a klubdélutánok során!

Bolt - "mgy" honlapján

A könyv megrendelhető a natural-horsemanship@mgy.hu e-mail címen!


Tovább az aktuális "mgy" kurzusokhoz >>


Tovább mgy oldalára >>

A könyvekkel és kurzusokkal
kapcsolatos információk:

...és ne feledjük, hogy:

"A lovak többet érdemelnek"
Szeretettel...
természetesen...
erőszakmentesen!

www.mgy.hu
Telefon: +36 20 459-8548

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés