keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Meglovasították volna a lovaskocsit

De a ló nem hagyta magát

Különös bűncselekmény történt a Missouri állambeli St. Louisban: egy rabló egy fiákert akart eltulajdonítani, a ló azonban egyenesen hazarohant az istállójába – elrablójával a bakon.

A St. Louis Today című napilap egy ritkaságszámba menő hintólopásról számolt be, amely még május elején esett meg a városban.

A kocsis Larry Turner egy nyugdíjas zsoké, aki már évek óta a St. Louis Carriage Company-nak dolgozik a hintójával, aznap este 20:30 körül a járművével, és Harry nevű lovával már úton volt az istálló felé, hogy befejezzék a műszakot. Az egyik utcasarkon azonban a 40 éves Johnny Medina felugrott a kocsira, és megparancsolta Turnernek, hogy hajtson tovább.

Egy közelben parkoló taxisofőr szemtanúja volt az eseményeknek, és megkérdezte, hogy értesítse-e a rendőrséget. A hajtó válasza egy hangos "Igen" volt.

Piszkos Harry - a csirkefogók réme
Piszkos Harry - a csirkefogók réme

Ettől a rabló feldühödött, felkapta Turner sétapálcáját, és megütötte vele az idős férfit, aki biztonsága érdekében inkább leugrott a kocsiról. Ahogy Turner újra lábra tudott állni, két, gépkocsival épp arra elhaladó katona ajánlotta fel segítségét.  Turner megmondta nekik, hogy a ló haza fog menni, úgyhogy a legjobb, ha követik a fogatot.

A tolvaj eközben magához ragadta a gyeplőt, és megkísérelte irányítani a járművet. A ló, Harry - egy 10 éves percheron - azonban ismerte az utat, tudta, hogy vége a műszaknak, már szinte a szájában érezte az esti abrakot és nem volt hajlandó letérni az istállójához vezető útról. Ahogy megérkeztek, a lovászfiú felismerte a helyzet súlyosságát és megpróbálta megnyugtatni az izgatott lovat, valamint megkísérelte elvenni a gyeplőt Johnny Medinától, ami végül verekedésbe torkollott. A makacsság és céltudatosság, amivel a ló nyílegyenesen hazafutott, nyilvánvalóan úgy feldühítette a rablót, hogy az csak a ló elindításával törődött, ahelyett, hogy a menekülésen gondolkodott volna. Az istállómester alig hitt a szemének: "Még most sem találok szavakat. Azt kérdem magamtól, hogy mit gondolhatott ez az ember mindeközben"- nyilatkozta később a rendőrségnek.

Időközben Larry Turner is megérkezett az istállóhoz a két katonával, akik egy csapásra véget vetettek az ámokfutásnak, leteperték a rablót, és fogva tartották, amíg a rendőrség meg nem érkezett a helyszínre.

Larry Turner nem győzte dicsérni a hűséges Harryt: "Hazajött, tudtam, hogy egyenesen haza fog jönni", mondta. "Harry kemény fickó, tudja, mi a dolga, rendkívül intelligens, és bármit megtenne értem". Turner nagyon büszke arra, hogy lova anélkül hazaért, hogy bárki megsérült, vagy bármiben kárt tett volna. A szokatlan történetre azóta a média is felfigyelt - Harryt Amerika-szerte hősként ünneplik, hiszen kifogott a pimasz rablón. Még egy új becenevet is kapott: Piszkos Harry - a csirkefogók réme.

2012.05.22 Veszelka Réka, Lovasok.hu
Forrás és fotó:
http://www.stltoday.com/
Címkék: Missouri, St. Louis, rabló, hintó, fiáker, St. Louis Today,
St. Louis Carriage Company, Larry Turner, percheron, istálló, Piszkos Harry





Cikkajánló:


Hozzászólások:

























   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés