keresés a lovardák között


További Rolex FEI Díjugrató Világkupa hírek >>

További Rolex FEI Díjugrató Világkupa Döntő hírek >>

Rolex FEI Díjugrató Világkupa Döntő 2011/2012
's-Hertogenbosch, Hollandia

Svájci lovas a díjugrató Világkupa élén

Péntek este lezajlott a Díjugrató Világkupa Döntő második fordulója. A helyezési pontok alapján Pius Schwizer vezeti a pontversenyt annak ellenére, hogy ma Philipp Weishaupt mögött csak a második helyen végzett a versenyszámban.

Összevetéses pályán rendezték meg a második versenynapot. A tegnapi 37 fős mezőnyből 33-an indultak el ezen a jóval nehezebb pályán. A tegnapi eredmények alapján fordított sorrendben indultak a lovasok, így elég sokat kellett várni az első hibátlan lovaglásra. Marco Kutscher és Cornet Obolensky (Clinton x Heartbreaker) teljesítették először hibapont nélkül a pályát. A Világkupa Döntő érdekessége, hogy két évvel ezelőtt bevezették azt, hogy lehet lovat cserélni a versenynapok között, így több lovas is élt ezzel a lehetőséggel. Marco Kutscher tegnap még Satisfactiont lovagolta, ám Cornet Obolensky ma a zürichihez hasonló formát tudott mutatni.

Philipp Weishaupt is lovat cserélt, Monte Bellinivel (Montender x Ramiro) hibátlan alappályát teljesített, míg tegnap Souvenirrel nem volt ilyen szerencséje az utolsó ugrásnál.

Eric Lamaze Coriana van Klapscheut (Darco x Heartbreaker) nyergében tegnap a legjobb időt lovagolta két verőhibával. Most verőhiba nélkül, de pechére egy hibaponttal teljesítette az alappályát, amit az alapidő túllépéséért kapott, így végül a negyedik helyen zárt.

Rolf-Göran Bengtsson sem cserélt lovat, Casall la Silla (Caretino x Lavall I) azonban kettőt ütött ma. Kevin Staut sem tudott ma hibátlan maradni Silvanával (Corland x Widor). Hasonlóan járt a tegnapi harmadik Rik Hemeryck is Quarco de Kerambarsszal (Darco x Skippy II), aki a sokak számára mumus hármasugrás közepét ütötte, illetve a tegnapi második Steve Guerdat és Nino des Buissonnets (Kannan x Narcos II) is, akik szintén egy fával, de gyors pályát teljesítettek.

Pius Schwizer tegnapi gyors lovát, Ulysse-t ma Carlinára cserélte, és hibátlan lovaglással bekerültek az összevetésbe. A tegnapi helyezettek közül csak ő tudott ma hibátlan maradni, hiszen az addig vezető Rich Fellers és Flexible (Cruising x Safari) is leütötték a kombináció közepét. A sok egyfás pálya közül azonban Beezie Madden és Cortes C (Randel Z x Darco) voltak a leggyorsabbak, így ők tegnapi eredményükön javítani tudtak.

Az összevetésben először Marco Kutscher állt rajthoz, aki gyors és hibátlan pályát teljesített, de csapattársa, Philipp Weishaupt simán legaloppozta őket a pályáról. Utolsóként Pius Schwizernek volt meg a lehetősége javítani a vezető időn, de fél másodperccel lemaradva a második helyen végeztek.

A két nap eredményei alapján összesített új pontállás szerint Pius Schwizer vezeti a Világkupa Döntő ranglistáját. Második helyen megosztottan Steve Guerdat és Rich Fellers állnak. Vasárnap délután két fordulóban mérkőznek meg újra a lovasok, hogy kiderüljön, ki lesz az idei Rolex FEI Díjugrató Világkupa Döntő győztese.

Eredmény >>

Rolex FEI Világkupa Döntő állása >>

Alappálya

Összevetés

Idő

 Pénzdíj   

1. Philipp Weishaupt Németorszég Monte Bellini

0

0

33,04

25 300 €

2. Pius Schwizer Svájc Carlina

0

0

33,56

19 250 €

3. Marco Kutscher Németország

Cornet Obolensky

0

0

35,03

11 550 €

4. Eric Lamaze Kanada Coriana van Klapscheut

1

-

-

8 800 €

5. Beezie Madden USA

Cortes C

4

-

-

7 700 €

6. Steve Guerdat Svájc Nino Des Buissonnets

4

-

-

6 600 €

Bardóczky Veronika, Lovasok.hu
Szerk. Bardóczky Eszter, Lovasok.hu

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés