keresés a lovardák között
Főoldal   »   Lovas hírek


Íme a FEI új szakági piktogramjai

A FEI tavasszal hirdette meg versenyét a hét lovas szakág (díjugratás, (para)díjlovaglás, lovastusa, távlovaglás, reining, lovastorna, (para)fogathajtás) új piktogramjainak elkészítésére.

A versenyre 85 pályázat érkezett 17 országból, az indulók között grafikusok és dizájnerek mellett természetesen lovasok és lórajongók is akadtak szép számmal 15-től egészen 74 éves korig bezárólag.

A beérkezett munkák közül a legjobbakat a FEI egy munkacsoportja választotta ki, élén a FEI elnökével, Haya hercegnővel. A nyertes pályázat a svéd Peder Fredricson munkája, aki nem csak sikeres grafikus, hanem a svéd olimpiai díjugrató csapat tagja is. 

 

Fredricsonnak saját bevallása szerint lovas múltja sokat segített a piktogramok elkészítése során, hogy megtalálja a megfelelő arányokat, érzékeltesse ló és lovasa közti kapcsolatot, valamint a mozgás dinamikáját.

A svéd lovas 1989-ben juniorként két arannyal hívta fel magára a figyelmet a lovastusa Európa-bajnokságon, majd 1992-ben az olimpián is lóra ülhetett. Fredricson 2000 óta a díjugratásra koncentrál, 2004-ben pedig új szakágában is részt vehetett az olimpián – figyelemre méltó eredménnyel: Athénban egyéni negyedik helyezést ért el, hozzásegítve ezzel a svéd csapatot az ezüstéremhez. 

„Fantasztikus anyagokat kaptunk és nagyszerű dolog, hogy a nyertes pályázat egy lovas munkája” összegezte a versenyt Haya hercegnő.

2012.11.12 Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: FEI


FEI piktogram verseny

Piktogram készítő versenyt hirdet a Nemzetközi Lovas Szövetség (FEI). A játék, mely a FEI weboldalán és Facebook oldalán zajlik április 19-én éjfélkor zárul. A beadható alkotások száma nincs korlátozva, tehát egy ember akár több piktogrammal is versenybe szállhat.

A nyertes pályázó, akinek műve alapján az új FEI logók készülnek egy ajándékcsomaggal lesz gazdagabb, amely tartalmaz két VIP jegyet a lakhelyéhez közeli legrangosabb versenyek egyikére, egy legújabb verziós iPadet, és egy éves előfizetést a FEI TV-re, a FEI hivatalos videó platformjára.

A második és harmadik helyezett szintén egy éves előfizetést nyer a FEI TV-re. Mindemellett az összes pályamű kiállításra kerül a Nemzetközi Lovas Szövetség Facebook oldalán.

A FEI a nyertes munka alapján egy nemzetközi tervező ügynökséggel készítteti el az új piktogramokat, melyeket a FEI 132 nemzeti lovassport szövetsége és a FEI nemzetközi versenyeinek szervezői is használni fognak.

A jelenlegi FEI piktogtamok még a 2002-es spanyolországi Jerez de la Fronterában megrendezett FEI Lovas Világjátékok alkalmából készültek. Az új sorozattal 2012 nyarán találkozhatnak a lovassportok kedvelői.


További információ a FEI honlapján itt  és Facebook oldalán itt.

2012.03.23., Juhász Nikolett, Lovasok.hu
Forrás: www.fei.org

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés