keresés a lovardák között
Főoldal   »   Híres lovak   »   Overdose


Overdose ismét Angliában

nem indul Dubajban, tegnap Pulborough-ba érkezett

Egy hatfős dubaji állatorvosi konzílium pár napja úgy döntött, hogy nem javasolja Overdose részvételét a hóvégi Dubai World Cup-on. Mikóczy Zoltán már Angliából nyilatkozott, ahová lova tegnap, március 15-én érkezett. Elmondta, hogy Dózit itt is megvizsgálják, és egy-két héten belül eldől, hogy csak egy rövidebb rehabilitációra van szükség, és itt maradhat a tavaszi angliai versenyekre, vagy pedig hosszabb kihagyásra kényszerül, s ez esetben hazaszállítják.

Overdose január 13-án, majd február 13-án történt sérülései után már kicsit félve kérdezünk, lévén csak pár nappal múlt március 13-a... Minden rendben?

Mikóczy Zoltán: A körülményekhez képest jól vagyunk, és ugyan az elmúlt hetek megviselték a lovat és a csapatot is, de úgy érzem, van okunk bizakodni. Annak ellenére, hogy nemrég bizonyossá vált, Overdose nem futhat a március 31-i Dubai World Cup-on. Egy helyi, azaz hat dubaji állatorvosból álló konzílium vizsgálta, és arra az álláspontra jutottak, hogy nem tanácsolják a jelenlegi állapotában a versenyszintű megterhelést a számára. Azaz a világkupán állatorvosi javaslatra nem indul. Mivel a döntést ők hozták, és nem mi, így a Dubai Jockey Club Overdose el-, vagy hazaszállításának költségéből is részt vállal.

Tehát hazajöttök?

Mikóczy Zoltán: Két lehetőséget ajánlottak számunkra, Angliába, vagy Németországba reptetik a lovat. Mi előbbit választottuk, és tegnap, március 15-én Overdose gépe 12.30-kor landolt a London közeli Sansted reptéren, ahonnan 16 órakor meg is érkezett Pulboroughba.

Itt már kétszer járt korábban. 2009-ben gyógykezelésen töltött hónapokat, majd tavaly ez volt az angliai állomáshelye a haydock parki és ascoti versenyei között, tehát a környezet már ismerős számára. Most gyógyulni vagy versenyezni jött? 

Mikóczy Zoltán: Ugyanabba az istállóba került, s ugyanaz a csapat fogja gondját viselni, mint az előző alkalmakkor. Az biztos, hogy a közúton történő hazaszállításával célszerű várni, hogy a pataszerkezete egy kicsit még erősödjön egy ilyen megterhelő 1600 kilométeres utazás előtt, amihez még a csatornán történő átkelés is hozzáadódik. Pláne, ha esetleg rövid időn belül visszaszállítanánk a tavaszi angliai versenyekre.
Ha tehát úgy tűnik, hogy Overdose viszonylag rövid időn belül versenyezhet, akkor az azt megelőző rövid rehabilitációs időszakot itt fogja tölteni Pulboroughban, és a versenyekre is itt fog felkészülni. Csak akkor visszük haza, ha hosszabb rehabilitáció szükséges. A végleges döntés egy-két héten belül várható.

A legfontosabbról, Overdose állapotáról nem beszéltünk még...

Mikóczy Zoltán: Ugyan az elmúlt két hónapban komoly, versenyszintű munkát nem végzett, de a kondíciója jó, a csapat Dubajban igyekezett minél jobban megőrizni azt. Az angol állatorvosok ma fogják megvizsgálni, nem szeretnék elébe menni, várjuk meg, ők mit mondanak.

2012.03.16 Forrás: PannoniaOverdose

Vissza Overdose főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Overdose főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés