keresés a lovardák között


Barbár győzelem a Kentucky Derby-n 

lóversenyA győztes ló trénere, Michael Matz elmondása szerint ez a hosszkülönbség a legnagyobb az 1946-os Hármas Korona-győztes, Assault nyolchosszos rekordja óta. A verhetetlennek tűnő Barbaro korábban a Gulfstream Parkban, a Florida Derbyn ért elsőként célba, elnyerve ezzel az ottani egymillió dolláros, azaz több mint 203 millió forintos fődíjat.

Edgar Prado zsokéval, az ebben az idényben eddig hat versenyen indult telivér a szombati, Churchill Downs-ban rendezett futamon kitűnő formában volt, így könnyű szerrel került ki győztesként a húsz rajthoz állt paripa vágtájából. Barbaro, azaz Barbár olyan nagy esélyeseket előzött meg ezzel, és nyerte el a Hármas Korona első ágát, mint Brother Derek, vagy Lawyer Ron, akiket az előzetes értékelések alapján szintén befutóknak tartottak. A 132. Kentucky Derby győztese a következő nagy megmérettetésen, a május 20-i Preakness Derbyn olyan ismerős ellenfelekkel mérheti össze erejét, mint a most legyőzött egyik favorit, Sweetnorthernsaint.

lóversenyAz egekig magasztalt, kitűnő adottságú lovat sokan esélyesnek tartják a Hármas Korona-győzelemre, amelynek második ágát a Preakness Stakes-en, míg a harmadikat a három héttel későbbi, Belmont Stakes-en aratott győzelem jelentené. Az amerikai turftársadalom egy emberként szurkol Barbarónak, főként, mivel igencsak régen, egész pontosan 1978-ban avattak utoljára Hármas Korona-győztest, akkor egy Affirmed nevű telivér győzött az Államok lóversenyeinek három legfontosabbikán. Még maga a tréner, Michael Matz is elismerte, hogy mind ő, mind pedig a ló tulajdonosai reménykednek a halhatatlanságot biztosító három ág megszerzésében. Erre jó esélyeik is vannak, tekintve, hogy Barbaro frissnek és kipihentnek tűnt a már vasárnap, azaz a Kentucky Derby másnapján elkezdett edzéseken.

lóversenyA két perces, idén Barbaro győzelmével záródó 2000 méteres futam óriási tömeget vonzott, és egy hétre az egekbe szöktette a szállodai árakat is. A Kentucky Derby hetében, beszámolók szerint még egy középszerű hotelszoba is 550 dollárnál, vagyis közel 116 ezer forintnál kezdődött, míg a Louisville-i luxusszállodák zsúfolásig megteltek a derby-re kíváncsi jómódú lóversenykedvelőkkel. Az idei futamon megjelent vendégek ez alkalommal sem maradtak el az eddigi évek tendenciájától, díszes kalapos hölgyek és elegáns urak alkották a több tízezres tömeget, bár akadtak szép számmal olyanok is, akik nem vették figyelembe az öltözködési előírásokat. Színekben az idei sláger a női részen elsősorban a lime-zöld dominált, míg az urak öltönyei elsősorban sötétkékek, világosbarnák és halványrózsaszínűek voltak.

Forrás: Deluxe Magazin  2006-05-08

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés