keresés a lovardák között


További Global Champions Tour hírek >>

Global Champions Tour 2011.
Cannes, Franciaország

A cannes-i nemzetközi díjugrató verseny 2000-ben lett a világ legnagyobb összdíjazású versenye, akkor 1,4 millió dollár pénzdíjjal.  Azóta a világ legjobb lovai és lovasai mérkőznek meg évről-évre a Nemzetközi Filmfesztivál városában. Emlékezhetünk, hogy tavaly Edwina Alexander győzött Cannes-ban egy „biztonsági” hibátlan lovaglással, hiszen rajta kívül mindenki ütött egyet az összevetésben, például Kevin Staut és Jessica Kürten is.

Sergio Alvarez MoyaAlig múlt el egy hét a hamburgi forduló óta, a Global Champions Tour máris a negyedik állomáson, Cannes-ban folytatódott a pünkösdi hétvégén.

A legnagyobb neveket felvonultató startlistából az első fordulóban négyen, a második fordulóban nyolcan tudtak hibátlanul lovagolni. Az első fordulóban nem kedvezett a szerencse a 2009-es német bajnok Phillip Weishaupt-nak és a Bundeschampionat-győztes gyönyörű pej ménnek, Monte Bellininek (Montender x Ramiro), így 4 hibaponttal zártak a 8. helyen. Szintén az első fordulóban ütött egyet a Luciana Diniz – Lennox (Lifestyle x Grannus) és az Olivier Guillon – Lord de Theize (Donald Rouge x Tolbiac de Halles) páros. Az ír lovas Denis Lynch és Lantinus (Landkönig x Argentinus) a legjobb 4 hibapontos lovasként az első forduló időeredménye alapján az 5. helyen végzett.

Edwina AlexanderAz összevetést Clarissa Crotta nyitotta meg. A svájci lovasnő West Side van Meerputhoeve (Baloubet du Rouet x Apollonios) nevű lován két fával a negyedik helyen végzett. Ludger Beerbaum, aki az egyéni világbajnoki címen kívül talán már mindent megnyert, a korábban nagyon eredményes és általa lovagolt Goldfever lányával, Gotha FRH-val hibátlanul lovagolt, ám nem túl gyorsan, így abban reménykedhetett, hogy a többiek a gyorsaságuk miatt esetleg ütnek.

Talán meglepetésnek nevezhető, hogy Sergio Alvarez Moya a Heartbreaker x Lys de Darmen származású nagy pej ménnel, Action-Breaker-rel gyorsabb hibátlan lovaglást tudott bemutatni, így átvette ideiglenesen a vezetést, amikor már csak egy lovas volt hátra. A tavalyi győztes Edwina Alexander és az apró termetű, ám annál gyorsabb és precízebb Cevo Itot du Chateau (Le Tot de Semilly x Galoubet A) ismét megnyerték a cannes-i fordulót.

Ezzel az összesített rangsorban Ludger Beerbaum átvette a vezetést Alvaro de Miranda-tól. Magyar vonatkozásban a verseny érdekessége, hogy a rio-i forduló házigazdájának felesége, Athina Onassis de Miranda a korábban magyar színekben James Wingrave által lovagolt Crosshill-lel indult.

Eredmény és videók >>

Ranglista a negyedik forduló után >>

Eredmények:

1.forduló 2.forduló

Összevetés
hibapont

Összevetés
idő

 Pénzdíj   

1. Edwina Alexander Ausztrália Cevo Itot du Chateau

0

0

0

39,30

92 000 €
2. Sergio Alvarez Moya Spanyolország Action-Breaker

0

0

0

42,37

60 000 €
3. Ludger Beerbaum Németország

Gotha FRH

0

0

0

43,23

37 000 €
4. Clarissa Crotta Svájc West Side van Meerputhoeve

0

0

8

45,82

23 000 €
5. Denis Lynch Írország

Lantinus

4

0

 

 

16 000 €
6. Olivier Guillon Franciaország Lord de Theize

4

0

9 000 €


Bardóczky Veronika
Lovasok.hu

Forrás és képek: globalchampionstour.com

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés