keresés a lovardák között


Korábbi lovastorna OB-k

Korábbi Lovastorna OB-k | 2013-as Lovastorna OB | A Lovastornáról |


2011. július 9-10., Kaposvár Lovasakadémia

A verseny időpontja: 2011. július 9-10. szombat -
vasárnap

Rendező:

 • Kaposvár Lovasakadémia V4/ OB
 • MLSZ Lovastorna szakág V4/ OB

Verseny igazgató:
Semerédy Péter +36 30 931 8040

A verseny helyszíne:
Kaposvári Lovas Akadémia:
7400 Kaposvár, Guba Sándor u. 40.
www.lovasakademia.hu

Térkép >>

Tovább az aktuális lovastorna OB oldalára >>

 

Versenyszámok:

 • egyéni: szenior, junior, B ,C, U-kategória
 • csapat: szenior, junior, C ,U csapat
 • vágta és lépés pas-de-deux verseny

Valamennyi versenyszám az érvényes nemzetközi és hazai szabályok szerint kerül megrendezésre.

Várható indulók létszáma: 100 fő

A környék nevezetességei >>

Szálláslehetőségek >>

 

Előzetes programtervezet – a végleges nevezés után még módosulhat

Péntek - 2011 júl. 08.

 • Érkezés, szabad edzés lehetőség, pályabejárás
 • 18.00 - Állatorvosi vizsgálat
 • 19.00 - Technikai értekezlet, sorsolás

Szombat - 2011 júl. 09.

 • 08.45 - A verseny - megnyitó után (ló nélkül, csak versenyzők és futószárazók, edzőik, klubok szerint felsorakozva) közvetlenül indul a versenyprogram (időbeosztás a technikai értekezleten) a következő sorrendben várható:
 • 09.00 -
  egyéni U kötelező gyakorlatok
  egyéni C kötelező gyakorlatok
  egyéni B2 kötelező gyakorlatok
  egyéni B1 kötelező gyakorlatok
  csapat U és C kategória kötelező gyakorlatok

  egyéni utánpótlás kategória műlovas kűr gyakorlatok
  egyéni C kategória műlovas kűr gyakorlatok

  egyéni junior kötelező gyakorlatok
  egyéni senior kötelező gyakorlatok

  csapat U és C kategória kűr gyakorlatok

  lépés pas-de-deux
 • Eredményhirdetés és díjátadás U és C egyéni kategóriákban U és C csapat kategóriában

Vasárnap - 2011 júl. 10.

 • 09.00 - 
  egyéni szenior technikai kűr gyakorlatok
  egyéni B2 kűr gyakorlatok
  egyéni B1 kűr gyakorlatok
  egyéni junior kűr gyakorlatok
  egyéni szenior kűr gyakorlatok

  Pas–de-deux vágta kűr

  csapat junior kategória kűr gyakorlatok
 • 13.30 - Eredményhirdetés és díjátadás: és a junior, szenior egyéni és csapat, pas-de-deux vágta országos bajnokok kihirdetése

 

Kaposvári lovastorna versenyek hagyománya:

 • 1996 Világbajnokság
 • 2007 Európa bajnokság
 • 2007 Országos bajnokság

Magyar Kupagyőzelem Poprádon 2010! >>

Részletes leírás a lovastornáról >>

 


 

Magyar Kupagyőzelem Poprádon 2010!

Hosszú szervezőmunka után végre megvalósult a „nagy álom”, vagyis egy helyen, - a szlovákiai Poprádon - egy időben négy ország együtt rendezte meg országos bajnokságát. A cseh, szlovák, lengyel és magyar mezőny tagjai egy együttes értékelésben is részt vettek, ez a sorrend adta a V4 verseny eredményét.

A versenynek több előnye is volt, hiszen minden ország legalább egy bírót delegált, így a hazai versenyeken megszokott három helyett öt bíró pontozott a versenyen, és a nagy nemzetközi versenyek szabályai alapján ló pontozók is voltak. A mezőny is jóval nagyobb volt, mint azt egy OB-n megszoktuk, így igazi versenyhangulat volt. A szabályok alapján két fordulóban bonyolították a versenyt, az első forduló eredménye adta az országos bajnokságok eredményét. Az első forduló összesített sorrendje alapján lehetett a döntőbe kerülni, ennek  az eredménye pedig a V4 Bajnokság rangsorát adta.

A versenyen lehetőség nyílt az országoknak saját nemzeti versenyszámaikat is megrendezni. Itt képet kaphattunk, hogyan csinálják mások…Nos, azt láthattuk, hogy a legjobban kidolgozott és egymásra épülő versenyrendszere Magyarországnak van. A utóbbi 10 évben létrehozott és tökéletesített kategóriák nagyon jól szolgálják a versenyzők fejlődését, és ennek a munkának a versenyen láthattuk az eredményét. Néhány éve még mi jártunk „csodát” látni a szlovák és cseh versenyekre, és próbáltuk ellesni a „titkot”, mára úgy néz ki – szerénytelenség nélkül mondhatjuk -  a térségben vezető szerepet töltünk be.

A versenyen meghirdetésre került a V4 Kupa is, amelybe minden ország legjobb junior csapat kötelező, páros, fiú és leány egyéni eredménye számított.

Nos, a magyarok nemcsak a kupát nyerték meg, hanem három versenyszámban az összesített sorrendben is élen végeztek!

A magyar országos bajnokság már a jövő évi EB válogató versenye is egyben, így nagy volt a tét. A senior lányok között új induló volt Csordás Réka (Pasaréti Honvéd LSE), akinek nehéz dolga lesz jövőre, hiszen az eddigi trió tudásban hasonló szinten áll, hozzájuk kell felzárkóznia. Réka most harmadik helyen zárt. Kíváncsian vártuk a két BLK-s lány szereplését – ők az októberi Lovas Világjátékok résztvevői. Sajnos a harmadik BLK-s versenyző, Esztergomi Anita nem vállalta a versenyt, így a jövő évi kvalifikációhoz nem kaptunk teljes képet. Ági és Réka ezúttal is jól teljesített, a forma nagyon bíztató az VB előtt…Az összesítésben – az orosz Maria Bondar mögött (aki nem V4-es ország indulója, tehát csak az összesítést nyerte meg, nem a V4 versenyt) Ági zárt, ezzel megnyerve a senior OB-t valamint a V4 versenyt is! Régóta vártuk Ágitól ezt az eredményt, hiszen egy nagyon nagy képességű versenyzőről van szó, nemzetközi versenyen azonban eddig nem jött össze neki a dobogó, most sikerült rögtön a legtetejére állnia. Szorosan mögötte végzett Gadolla Réka, aki szintén felfelé ívelő formát mutat, visszatérése utáni legjobb eredményét érte el ő is. Reméljük a lépés Kentuckyben is kijön, és döntőben végezhetnek.

A juniorok között szintén magyar többség volt a dobogón, hiszen Németh Blanka (Szárnyalló LSE) végig vezetve nyert, így első OB aranya mellé a V4 Bajnokságot is megnyerte. EB 7. helye után szereplése nem volt meglepetés, hozta a „kötelezőt”. Blanka még bőven junior korú, tehát az elkövetkező három évben nagyon merész tervei is lehetnek…De nemcsak neki, hiszen az összesített eredmény első hat helyéből négyen magyarok végeztek. Sorrendben Karig Luca (Pasaréti Honvéd LSE) – OB és V4 második hely, Somogyi Eszter (Lovasakadémia SC) OB 3.-V4 ötödik, Szolomájer Amanda (Szárnyaló LSE) OB negyedik-V4 hatodik hely. Csak két szlovák lánynak sikerült bekerülni a hatba, ők azonban koruk miatt jövőre már nem szerepelhetnek ebben a kategóriában.. Magyar szempontból nagy lesz a versengés jövőre az EB indulásért, idegen szemmel pedig lassan meg kell szokni azt, hogy a magyar indulók küzdelembe kerülhetnek minden versenyen!

Az idei volt az első év, hogy ismét volt fiú versenyzőnk nemzetközi versenyen. Bence Balázsról (Lovasakadémia SC) elmondhatjuk, hogy ez alatt az egy év alatt megismerték, és elismerték – nagy tehetségnek tartja a szakág. Bár még csak 14 éves – így még sokat kell fejlődnie, az eredmények már így is jöttek. Ezen a versenyen összesítésben második tudott lenni, és elsőként nyert junior fiú magyar bajnoki címet. Mögötte a mindössze 12 éves klubtársa, Tóth Ákos végzett a magyar dobogón.
Balázs az idei évben a „Ken” névre is hallgatott, hiszen Somogyi Eszterrel párosban ezzel a Barbie-Ken kűrrel ismertették meg magukat a közönséggel. Ezen a versenyen búcsúzott a kettős a programtól és a páros versenyzéstől is, hiszen a szabályok értelmében egy versenyző junior egyéniben és párosban is nem szerepelhet egy kontinensbajnokságon, így mindketten az egyéni versenyzést választják a jövőben. A búcsú szépen sikerült, tökéletes kűrrel az OB-t és a V4 bajnokságot is megnyerték.

A junior csapatok között volt még magyar induló, méghozzá a Páska Ildikó vezette Szárnyaló LSE csapata, akik az EB negyedik hely után jó eséllyel vágtak neki a versenynek. Az EB-hez képest egy embert cseréltek, talán ez volt az a hajszál, amin múlt most az elsőség, végül a második helyen zártak összesítésben, a csehek mögött. Ez a csapat, ezzel a lóval jövőre akár EB dobogóra is állhat, reméljük zavartalan lesz a felkészülésük.

Jövőre – a kupagyőzelemnek köszönhetően – Magyarország rendezheti ezt a versenyt. A helyszín minden bizonnyal Kaposvár lesz, hiszen 2012-ben a somogyi megyeszékhely a szakág Világbajnokságának is otthont ad majd!

Eredmények >>

 

 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés