keresés a lovardák között


Ausztrál bőrkalapok

Bemutatkozás  A márkákról  A termékek ápolása 

Cégünk különleges minőségű ausztrál ruházati termékek - elsősorban klasszikus ausztrál marha- és kengurubőr kalapok, waxolt/viaszolt vászon kabátok - importjával foglakozik.

A swagman azoknak a régi ausztráliai gyalogos munkásoknak a gyűjtőneve, akik a motorizáció kezdete előtt (főképp a nagy gazdasági válság alatt) gyalog bejárták a kontinenst, alkalmi munkákat keresve a zömében birkákat tenyésztő telepeken. Ezek a munkások a magukkal hordozták mindenüket. Meghatározójuk volt a hagyományos „swag” vagyis a hordozhatóra összetekerhető vízhatlan menedék (sátor/hálózsák/derékalj) amely táskaként is funkcionált, a minden időjárási viszontagságnak ellenálló köpeny, és természetesen a tűző nap és az eső ellen védő ausztrál bőrkalap.

A „csavargók” életmódja kihívás volt. Gyakran csak a körülmények áldozatai voltak (a mai hajléktalanokhoz hasonlóan), de ott voltak természetesen azok, akik „terepjárók” voltak, saját akaratukból. Sokan választották önkéntesen ezt az életmódot, a városi léttől távol, a természethez közel éltek, a fennmaradásukhoz minimálisan szükséges felszerelést használva csak. Nap mint nap bizonyították, hogy az ember igenis életben tud maradni a legmostohább körülmények között is, sőt munkájukkal és kitatásukkal múlhatatlan érdemeket szereztek az Ausztrál „szűzföldek” benépesítésében, lakhatóvá tételében.

Az általunk forgalmazott ausztrál termékek épp a swagman-ek által használt felszerelések legjobb hagyományait képviselik. Kézzel készült darabok, amelyek valóban hosszú időn keresztül szolgálják tulajdonosukat. Olyan termékek, amelyeknek az idő előre haladtával csak növekszik a megbecsülésük. Termékek amelyeket akár még a gyermekünk is örökölhet, eltehet emlékbe utánunk… Tudjuk, manapság éppen nem errefelé fejlődik a világ, és persze  ezeknek a termékeknek ára is van, de talán nem  mi vagyunk az egyedüliek, akik a fenti szempontokat bizony fontosnak tartják.

  

Nekik (nektek) kínáljuk ezeket a termékeket…

Elérhetőségek:

www.kalandorbazar.hu
- Tel: +36 - 70 - 340 - 0213
- cím: 1143 Budapest, Ilka utca 33.
(Látogatás előtt időpont egyeztetés szükséges!)

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés