keresés a lovardák között


Egy nap a NEMZETI VÁGTA győztesével...
Nyíregyháza, 2010. augusztus 14.

Az árvíz sújtotta Szendrőről érkezett gyerekeket és kísérő tanáraikat fogadta vendégül 1 napra a 2010-s NEMZETI VÁGTA győztese Gajdos Zsolt és a Kis Táltos Egyesület 2010.augusztus 14.-én Nyíregyháza-Sóstóhegyen az Alexander lovaspályán. A gyerekek programja egy interaktív zenés műsorral kezdődött, melyet Bódi Miklósné tanító néni és Kovács Viktória a Debreceni Egyetem Zeneművészeti karának magán ének szakos hallgatója adott elő.

A kicsik legnagyobb örömére ezek után a lovak kerültek középpontba. A Kis Táltos Egyesület gyerek lovasai „Népdalok lóháton” című zenés produkciójukat adták elő, majd ügyességi lovas bemutatót tartottak. A nap folyamán, pedig mindenki többször lovas fogaton vagy lóháton  járhatta be a lovaspályát.

A legügyesebb kezű gyerekek gyönyörű lovakat festettek, melyeket Gajdos Zsolt egy- egy csokival jutalmazott. Az ajándékozás itt nem ért még véget, a szendrői Általános Iskola Gajdos Zsolttól és a Kis Táltos Egyesülettől egy laptopot kapott ajándékba. Délben a finom ebéd után jött az igazi meglepetés: egy nagy csoki torta. Délutáni program elején a Csillagfény Alapítvány képviseletében Kovács Gyöngyi egy kis mozgásra hívta a gyerekeket, tánclépéseket tanított.

Az Állatparkba indulás előtt a lovaktól nehezen búcsúzó gyerekek még  lovagoltak és fogatra szálltak. A délután hátra lévő részében a Nyíregyházi Állatparkot látogattuk meg közösen. A nap végére a gyerekek nagyon elfáradtak de nagyon örültek, amikor a nap utolsó állomásaként Gajdos Zsolt istállójában az igazi versenylovak közelében lehettek és természetesen a NEMZETI VÁGTA győztes lovát is megsimogathatták.

A gyerekek élményekkel gazdagon késő este visszautaztak Szendrőre.

Szerző: Borbély Erika, a Kis Táltos Egyesület elnöke


Tovább a Nemzeti Vágta  oldalára >>

Tovább a Vágta hírekhez >>


Egy nap a NEMZETI VÁGTA győztesével - képgaléria

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés