keresés a lovardák között


Lovas Világjátékok, Kentucky
2010. szeptember 25 - október 10.

A magyar lovasokat a Cavalliera is támogatja

CavallieraAlekszi Viktória, Cavalliera Hungary Kft. tulajdonosa és egyben nemzetközi díjugrató és díjlovas versenyek résztvevője.

"Mint lovas tisztában vagyok azzal, hogy a FEI által rendezett, valamint az Alltech által szponzorált Kentucky Lovas Világjátékok sportágunkban a legjelentősebb megmérettetési lehetőség, amelyen a részvétel az egyik legnagyobb kihívás lovas sportok szereplőinek, és fontosnak tartom azt a tényt, hogy az elmúlt években jelentős számú magyar lovas tudta magát kvalifikálni a Kentuckyban megrendezésre kerülő Világkupákra.

Elköteleztem magam, hogy munkám és támogatásom segítségével, minél több kvalifikált magyar versenyzőnk tudjon élni ezzel a kiemelkedő lehetőséggel, azaz a Világjátékok versenyein való részvételük valóra váljon.

Habár a lovastorna és a távlovaglás nem az én szakágam, mégis úgy éreztem, hogy ezeknek, a komoly hagyományokkal rendelkező szakágaknak kell minden lehetőséget megadjak arra, hogy fiataljai eljussanak a világ legfontosabb porondjára, és segítenem kell abban, hogy erre a megmérettetésre megfelelő körülmények között tudjanak felkészülni, majd a versenyen sikeresen részt venni.

Ezért cégem, a Cavalliera Hungary Kft. kiemelten támogatja a Magyar Lovastorna Válogatottat, és a Magyar Távlovas Csapat egyik sikeres, fiatal távlovasát. Cégem, és személyes támogatásom azonban nem merül ki e két szakág felkarolásával, hiszen feladatom legjavául azt a célt tűztem ki magam elé, hogy minél több, a lovas iparágban tevékenykedő vállalkozó társamat meggyőzzem az ügy fontosságáról, és szerepük nélkülözhetetlenségéről.

Sajnos úgy látom, hogy a magyar lovas társadalom, a lovasiparág gazdasági szereplői nem adnak vissza eleget a Cavallierasportágnak. Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek kizárólagosan a profit maximalizálásra törekszenek, rá kellene jönniük  arra, hogy csak a sportágba visszaáramoltatott pénz segítségével tudna a sportág bekerülni a nemzetközi élvonalba, aminek az a pozitív, egyenes következménye lenne, hogy a magyar lovassport tömegbázisa és népszerűsége a hazai piacon rövid távon hihetetlen növekedésre tehetne szert. Ez a gyorsütemű, globális fejlődés megindítana egy olyan gazdasági folyamatot, amelynek a gyümölcsét a már korábban említett vállalkozások arathatnák le.

A nyugati lovas társadalmakban ez már évtizedek óta ismert, és működő folyamat. A sportágban ilyen vagy olyan módon résztvevő vállalkozások (szponzorok) tudják, hogy ha valahonnan pénzt akarnak kivenni, oda először szükséges beinvesztálni.

Magyarországon a lovas sportok szponzorálása, és a média kapcsolata különösen specifikus helyzetben van. A lovassport megjelenése a magyar médiában, kizárólag szakújságokban történik. Ezért rendkívül értékes feladatunk van, hiszen olyan globális összefogást kíván az ÜGY, melyben a média dolgozói is alappillérei a sikernek.
A szponzorok mellett, az újságírók ereje teremthetne arra most lehetőséget, hogy a sportág, és ezen belül a kvalifikálódott magyar lovasok Kentuckyba való kijutásának ügye nagyobb felületet kapjon a médiában, ezzel elősegítvén azt, hogy a versenyzők jobb pozícióból induljanak a szponzorok és támogatók megszerzésére."

Vissza a Lovas Világjátékok főoldalára

 Lovasok.hu

Vissza Lovas Világjátékok főoldalára

Vissza a főoldalra

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés