keresés a lovardák között


lószállítás

| Állatorvosok | Patkolókovácsok |  Edzők, belovaglók |  Monty Roberts instruktor
| Lószállítás 
Lovaskocsi- és hintókészítők | Szíjjártók, nyeregkészítők |
Csizmakészítők és forgalmazók | Boksz-, istálló- és lovardaépítők | 


Lószállítók, lószállítás A-tól Z-ig

utánfutók és felépítmények

Lószállítás


Lószállítással, lószállítókkal kapcsolatos hírek, cikkek, akciók:

Hét lovas kényelmesen elfér benne, tárgyalónak, vagy versenyen akár főhadiszállásnak is jó, könnyedén repíti a lószállítót és akár egy szénabála is beleférne, ha nem sajnálnád összekoszolni - mi ez? Ez bizony a Volkswagen Multivan, amit Legin István ismét lovasoknak, lovas szemmel tesztelt.
 
Te mit tennél, ha egyik reggel azt vennéd észre, hogy lószállító utánfutód eltűnt arról a helyről, ahová legutóbb parkoltad? Először bizonyára kétségbe esnél. De hogyan tovább? Segítünk.
 
_uj_kep Ne maradjon otthon a hintó se!
A Cheval Liberté 2017-es, hintószállítására alkalmas két lovas utánfutó modellje várhatóan 2017 augusztusában mutatkozik be a márka kizárólagos magyarországi képviseleténél Kecskeméten.
 
Erő, kényelem, minőség és elegancia - Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője így jellemezte a Volkswagen Amarokot, miután extrém körülmények közt tesztelte annak gyorsulását és megbízhatóságát. Lássuk mitől esett szerelembe bevállalós tesztvezetőnk.
 
A Nissan Qashqai 10 éves születésnapja alkalmából szinte teljesen megújult, mind külső, mind belső kidolgozásában és felszereltségében is. Ebből az alkalomból Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője is megnyergelte, hogy nekünk, lovasoknak beszámolhasson róla.
 
Sorsdöntő megmérettetés előtt áll ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész. A páros bejutott a díjugrató világkupa-sorozat döntőjébe. De nem csak a döntőbe bejutni volt kihívás, hanem a verseny helyszínére, Omahába eljutni úgyszintén. Végigkövettük Timpex Bölcsész útját a távoli Amerikába.
 
Szeretnéd lovad szállítását magad intézni, de nem szeretnél egy vagyont költeni a jogosítvány megszerzésére? Válaszd a B96 jogosítvány kategóriát.
 
Plakátok sokaságán már az új Nissan Navara köszön ránk, szemet megragadó, igazán lovasoknak való autóként mutatkozik be. De vajon hogyan válik be a mindennapokban? Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője ezúttal az új Nissan Navara volánja mögé pattant, hogy alávesse a nagy lovas tesztnek.
 
Egyszerre négy ló is utazhat majd a Horse Trans Cargo Kft. hamarosan szolgálatba álló lószállító utánfutóján, amin most végzik az utolsó simításokat a hollandiai Roelofsen lószállító-gyártónál.
 
Még a lovak is puszival köszöntötték. Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője tesztelte az utánfutó-stabilizátorral és zajcsökkentő rendszerrel ellátott Ford Edge-t, amibe akár egy szalmabálát is betehetsz.
 
A világ 53 legjobb ugrólova érkezett Hongkongba a Longines Masters helyi fordulójára. A lovak több mint 9.000 kilométert utaztak a kizárólag nekik szentelt Cargo Boeing 777 fedélzetén. Íme néhány fotó a kalandos utazásról.
 
Megérkezett a legújabb modell: Gold Turing lószállító utánfutó 2 év gyártói garanciával, elöl rámpával a Cheval Libertétől. Mert a maximális kényelem és biztonság lovaidnak is jár!
 
Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője ezúttal a pick-upok táborának legújabb tagját, a Fiat Fullbacket vitte el egy körre, hogy kipróbálja, vajon megfelel-e a lovasok elvárásainak és bírja-e a terhelést egy lovardában is.
Mit tud vajon a Suzuki sokat próbált igáslova, a Vitara és vajon hasznos társa lehet-e a lovasoknak, lótartóknak a mindennapokban? Legin István, a Jazzy Rádió egyik népszerű műsorvezetője ezúttal is lovas szemmel tesztelt – ezúttal egy Suzuki Vitara S 1.4 T modellt.
 
Különleges utasai voltak a hétvégén a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnek: 14 Przewalski ló utazott Budapestről az Urálon túli sztyeppékre. De hogyan kerültek a vadlovak a repülőre?
 
Légi lószállítás Budapestről a Hellmann szervezésében
A Lovasok.hu és szállítmányozó partnere, a Hellmann Worldwide Logistics magyarországi vállalata akár az istállóajtótól megszervezi lovad légi szállítását.
 
Versenyre, túrára készül az egész lovarda vagy az egyesület? Egyszerűen és biztonságosan szeretnéd megoldani lovad külföldre szállítását? Ha a válasz igen, akkor a Horse Trans Cargo legújabb, 10 ló szállítására alkalmas kamionja a megoldás!
 
4 ló szállítására alkalmas Optimax lószállító a Cheval Libertétől
Modern áramvonalas dizájn, kényelmes és biztonságos utazás a lovaknak. Az Optimax lószállító utánfutó megfelel az Európai Uniós műszaki szabványoknak is!
 
Megérkezet a Cheval Liberté lószállító utánfutók legújabb 2016-os modellje, 2 év gyártói garanciával. Mert a maximális kényelem és biztonság lovaidnak is jár!
 
Két lóval simán elbír az ISUZU D-MAX
A pick-up napjaink igáslova. Ha kell, lószállítót húz, bálákat hord, strapabíró, igénytelen, minden időben és minden terepen megállja a helyét. Mint például a vadi új ISUZU D-MAX, amit Legin István, a Jazzy Rádió népszerű műsorvezetője ezúttal lovak között és lovas szemmel tesztelt.
 
A Horse Trans Cargo az elmúlt években dinamikus fejlődéssel vált Európa egyik legjelentősebb lószállító vállalkozásává. Az idei évet is flottabővítéssel indítják: április végére készül el a 10 ló befogadására alkalmas új lószállító felépítmény.
 
A raktáron lévő Cheval Liberté utánfutók árából a CTS-East Kft. december 15-ig átvállalja a forgalomba helyezési költséget, valamint ajándék extrát is ad a megvásárolt futókhoz! Hamarosan megérkezik az új 2016-os négy ló szállítására alkalmas modell is.
 
Könnyebb és biztonságosabb lehet a lószállítás a Land Rover legújabb fejlesztéseinek köszönhetően. Jön az átlátszó utánfutó és a mindent látó kamera.
 
Az autóban rendkívül kényelmesen utaznak a lovak, és egy 2 lovas utánfutót is nagyon stabilan képes vontatni, így egyszerre 4 ló, illetve 2-3 ló és egyéb felszerelések  szállítását is meg tudja oldani.
 
Előző hónapban beszámoltunk új pótkocsis szerelvényünk átvételéről és üzembe helyezéséről. A kamion azóta már harmadik útját teljesíti, főként spanyolországi megbízásainkat teljesíti.
 
Éjszakai találkozás az Apokalipszis lovasaival
A 26 éves profi lovas múlttal rendelkező, szókimondó Panyi Györgytől ezúttal azt tudhatod meg, mire figyelj, ha sötétben lószállítót vontatsz - avagy vezetésbiztonsági tréning lovasoknak.
 
Egzotikus állatok a lószállítóban
A lovak szállításával foglalkozó Horse Trans Cargo gépparkja felfrissítése céljából eladó sorba állított egy korábbi típusú lószállító utánfutót, nem is sejtve, hogy egy nap múlva már egzotikus állatok veszik azt birtokba.
 
Nagy büszkeséggel számolunk be flottánk legújabb lószállító szerelvényének átvételéről. 2015. április 1-én a hollandiai Raalte városában vehettük át a lenyűgöző méretekkel rendelkező járművet, mely egyszerre akár 19 lovat is kényelmesen el tud szállítani.

Világklasszis lovak repültek Miami tengerpartjára
Számos ötcsillagos versenyló és világhírű lovas landolt Miami repülőterén, hogy részt vehessen a 2015-ös Longines Global Champions Tour különleges első fordulóján, melyet a hullámzó óceán mellett rendeznek meg.

Új lószállító kamion a Horse Trans Cargonál
2015. márciusában új lószállító csatlakozott a meglévő járműveinkhez, mely egy korábbi kamionunkat váltotta fel. Az MAN TGM alvázra épített, 9 ló szállítására alkalmas kamion a cégünktől megszokott komfortos és a lovak biztonságát szolgáló felépítménnyel rendelkezik, és alkalmas az áprilisban érkező új, kéttengelyes lószállító pótkocsink vontatására a nagyobb kapacitás érdekében.

Új lószállító szerelvény és megújult telephely a Horse Trans Cargo-nál
Versenyre indul szinte az egész lovarda? A Horse-Tanc Cargo új pótkocsis lószállító szerelvényével egyszerűen, kényelmesen és olcsóbban megoldható több ló egyidejű szállítása. Megújult telephelyünkön pedig még komfortosabb körülmények között pihenhetik ki addigi útjuk fáradalmait a kelet-nyugati irányban utazó lovak. 

Minimax 3 lovas lószállító
A Cheval Liberté kínálatában: csekély önsúly, könnyű és stabil vontatás. Európai Uniós műszaki szabvány: 3 férőhelyes automatikus tolatási funkció - tengely Pullman 2 felfüggesztéssel - ráfutó fék. Biztonságos szállítás; a dupla rúdzáras ajtók jól szigetelik a belső részt.

Útdíj: mutatjuk, mire számíts ha lovat szállítanál
Derült égből villámcsapás a lovasoknak: a kisteherautókra, furgonokra, lakóautókra nem öt, hanem tízezer forintos megyei matricát kell váltani. Ha pedig nem személyautóval, hanem mondjuk pickuppal vontatod a lószállítódat, arra is külön matrica kell.

Ha még nincs még ki a négy kereked:
Összegyűjtöttük a legtutibb lószállítókat - kényelmes és biztonságos utazás lovaknak!

Hasznos tippek, jótanácsok lószállításhoz Tisza Zoltántól
A ló nyereg alá tanítására, belovaglására mindenki sok időt és energiát szokott szánni, de ez sajnos a lószállítóra szoktatásról nemigen mondható el, holott a biztonságos szállítás érdekében ugyanolyan fontos lenne ezt is hasonlóképp megtanítani lovunknak.

Lószállítófóbia-tréning
Helyszíni kiszállással lovához/lovaihoz, kb. 1-3 óra időtartam a tréning/fóbia kezelés. Önmagában lószállítást nem tudunk vállalni, kizárólag problémával küzdő lovaknak és gazdáiknak szeretnénk a módszerrel segíteni.

Letölthető Cheval Liberté katalógusok
Ismerd meg a Cheval Liberté legjobb ár-érték arányú termékeit a lószállító utánfutók piacán, mely 15 éves folyamatos fejlesztés, beruházás eredménye. A Cheval Liberté lószállító utánfutóiban lovait maximális kényelemben és biztonságban tudhatod.

A pick-upok újabb előnyei
A cikkből megtudhatod, hogy a  platós járművekre és a belőlük képzett szerelvényekre milyen módon vonatkozik az idén júliusban bevezetett e-útdíj rendszer. Továbbá, választ kaphatsz arra is, hogy mi is az a HU-GO, és hogyan működik.

A pick-upok és a KRESZ
A pick-upok nehezen kategorizálhatók, megengedett össztömegük már alulról súrolja a 3,5 tonnát, szerelvényben már túl is lépik azt. Itt egy kis áttekintés, hogy a sajátosságok milyen kötelezettséget vonhatnak maguk után.

Így ne szállíts lovat
Előbb, vagy utóbb minden ló életében sor kerül arra, hogy szállítani kell. A legfontosabb, hogy ez a ló, valamint a közlekedés többi résztvevője számára is biztonságos módon történjen.

Tippek használt lószállító vásárláshoz
Tisztában kell lenned azzal, hogy milyen követelményeknek kell megfelelnie a szállítónak, a biztonság szempontjából. Ebben segít neked ez a cikk, hogy ne érjen vásárlás után kellemetlen meglepetés. 

Az Amarok bemutatása
Az Amarok 2010-es megjelenése óta szép piaci részesedést szerzett a válság tépázta pick up szegmensben. Az idei eladások száma elérte a 100 db-ot, ami a piaci helyzetet figyelembe véve túllövi az importőr elvárásait. A siker titkát kutatva próbára tettünk egy példányt, hogy megoszthassuk tapasztalatunkat.

Pick up körkép
Nézzünk kicsit körül a ma kapható pick up-ok között, miből is válogathat, aki egy modell beszerzésére adja a fejét. A kínálat egyre csak nő, és egy adott típushoz is egyre több hajtáslánc- és felépítmény-konfiguráció közül lehet választani.

Akciós EQUUS Lószállító a Vértes Horse-tól
Raktárról azonnal elvihető 2012 év végén gyártott 2 ló szállítására alkalmas \"B\" kategóriás jogosítvánnyal vezethetó Citroen lószállító autó. Az alapjármű: Citroen Jumper 2.2HDi, 150 LE, klíma, elektromos állítású fűthető tükör, sebességtartó automatika (Tempomat)

Zuidema kiemelt ajánlat
Vásárolj közvetlenül a gyártótól lószállító utánfutót a legjobb minőségben, a legjobb áron! A ZUIDEMA már több mint 30 éve gyárt lószállító utánfutókat Hollandiában, igen szakszerű technikai háttérrel, folyamatos újításokkal a biztonságos, kényelmes és magas színvonalú lószállításért.

C.S.O. gumiburkolatok már lószállítókba is
Cégünk különféle csúszásgátló gumilemezek gyártásával is foglalkozik, melyek alkalmazhatók rámpákra és lószállítókba.

Légi lószállítás felsőfokon
Harminchat Németországból és Hollandiából származó versenylovat szállított Luxemburgból a kanadai Calgaryba az egyik Boeing 747-8F típusú repülőgépének fedélzetén a Cargolux. Az újonnan rendszeresített HMC lószállító konténereknek köszönhetően a négylábúak az eddigieknél is nagyobb kényelemben és biztonságban tehették meg az interkontinentális utat.

Készítsd fel lószállítódat a télre!
Sokan azt gondolják, elég megvásárolni egy lószállító utánfutót, teherautót, vagy kamiont, időnként ellenőrizni a gumikat, feltankolni és már megy is minden magától. Pedig ez koránt sincs így. A lószállítókat is fontos felkészíteni a télre, sok kellemetlenségtől és felesleges kiadástól kímélheted meg így magadat.

Lószállítófóbia-tréning
Helyszíni kiszállással lovához/lovaihoz, kb. 1-3 óra időtartam a tréning/fóbia kezelés. Önmagában lószállítást nem tudunk vállalni, kizárólag problémával küzdő lovaknak és gazdáiknak szeretnénk a módszerrel segíteni.

A Pullman technológia
A Pullman az autóiparból származó technológia, négy független kerék felfüggesztés ami egy nagy átmérőjű állítható rugóból és egy hidraulikus lengéscsillapítóból áll, amely kitűnő úttartást biztosít a Cheval Liberté lószállító utánfutói számára.

Lovak első osztályon
Professzionális lószállítás csúcstechnikájú, megbízható és kényelmes kamionokkal, gondos, lóbarát sofőrökkel. Egyedi fuvarok, valamint hetente induló gyűjtőfuvarozás Európa-szerte a Horse Trans Cargo-val!

A lószállítás története
Lószállítás anno: kezdetben a "futó" még hajó volt... Amikor történelmi tanulmányaink során nagy területeket érintő jelentős csatákról hallunk, melyek során több száz km-t tettek meg a csapatok hajón, - arról ritkán esik szó, - hogy a katonákon, az élelmezésen és a fegyvereken túl bizony a lovak szállítása is ugyanazokon a hajókon történt a hullámzó, olykor viharos tengeren. 

Mit mivel vontathatok?
Sokan nem tudják, hogy milyen súlyhatárig vontathatnak B kategóriás jogosítvánnyal, és mikortól szükséges a B+E kategória. A járműszerelvény megengedett legnagyobb együttes össztömege legfeljebb 3500 kg. Ezen feltételek megléte estén elegendő a B kategóriás vezetői engedély. Ha a járműszerelvény össztömege meghaladja a 3500 kg-ot, akkor szükséges a B+E kategóriás jogosítvány megléte.

Overdose a Horse Trans Cargo-val utazott
A csodalovat útja során sofőreink 3 kamerán keresztül figyelhették, valamint az útközbeni etetési, itatási lehetőség és a navigációs rendszer tovább növelték a ló komfortérzetét és a szállítás színvonalát.


 

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés