keresés a lovardák között


Suták Vanda

Suták Vanda ötéves korában kezdett el lovagolni. A korai kezdés érthető, hiszen Vanda családja telivéreket tenyészt, de ennek ellenére meglepő módon mégsem a lovaglás volt az első olyan sportág, amely igazán megragadta a fantáziáját. Kilencéves korától ugyanis versenyszerűen teniszezett, de állandó sérülései miatt korán le kellett mondania arról, hogy Steffi Graf nyomdokaiba lépjen. Ugyanakkor sport nélkül nem élet az élet, így a mérleg egyértelműen a lovaglás, ezen belül is a telivérek révén a galopp javára dőlt el.

Vanda azóta is rendszeresen, heti öt-hat napot edz lovaival, melyekkel egyébként másfél éves korukban kezd el foglalkozni. Télen alapozó edzéseket tartanak édesapjával, majd lassan megkezdődik a versenyszezonra való felkészülés. Tizenhat éves kor alatt nem lehet lovagolni galoppversenyen, így az ifjú hölgy mindössze tavaly kapott versenyzési engedélyt, élete első versenyén pedig rögtön egy győzelemnek örülhetett. Legjobb eredményének számít, hogy fiatal kora ellenére, és rövid versenyzői múlttal a Totalizatőr Hp-ben szintén elsőként ért célba. "Nagyon büszke vagyok arra, hogy az év leghosszabb versenyén, a 3200 méteres Totalizatőr Hp-ben orrhosszal megvertem Kállait és lovát" - számol be zsokénk a versenyről, akinek egyébként nemcsak a lóverseny, hanem a tanulás terén is komoly ambíciói vannak, ugyanis a gimnázium elvégzése után a jogi karra készül. Én mindkét tervhez sok sikert kívánok.


LEGFONTOSABB ADATOK

Név: Suták Vanda
Születési idő: 1985.
Lakhely: Nyíregyháza.
Legjobb lova: Mortisha.
Idomár: az édesapja.
Példakép: Kállai Pál.
Legjobb eredménye: Totalizatőr Hp első helyezés.
Cél: minél több versenyen lovagolni és sikereket elérni.
Egyéb hobbi: tenisz.
Kedvencek
Szín: vörös.
Étel: kínai.
Zene: minden, ami modern.

Írta: Zimmermann Barbara

(A cikk megjelent a Nemzetközi Lovas Magazin 2003.márciusi számában. )

Cikkajánló:


Hozzászólások:

   
Horze Lovasáruház   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Decathlon   Tanita Lovasboltja   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés