Meghökkentő lovas sztorik 2016-ból

Az év legfurcsább botránya, a legelképesztőbb lovas divathóbortok, repkedő milliárdok, lovas bűntények és persze világrekordok: ez történt 2016-ban a világnak nevezett színház lovas színpadán.

A lovával szelfiztek, kiakadt a tulaj

Egészen furcsa botrány kerekedett egy jópofa szelfiből Nagy-Britanniában. Egy apuka és kisfia családi nyaralást nyertek képükkel, melybe a karámban legelő ló is belemosolygott. A ló gazdája viszont felháborodott, amiért tőle nem kértek engedélyt a fotózásra, ráadásul még nyertek is.

Tovább a teljes cikkre: A lovával szelfiztek, kiakadt a tulaj >>

Díjlovas a világ legfiatalabb milliárdosa

Egy 19 éves norvég díjlovas a világ legfiatalabb milliárdosa a Forbes magazin aktuális listája szerint. A rossz hír az, hogy vagyonát nem a lovaglással szerezte.

Tovább a teljes cikkre: Díjlovas a világ legfiatalabb milliárdosa >>

Zakóban feszített a veterán telivér

Előfordult már, hogy lovad alulöltözött volt? Naná, hogy nem, de egy szóval sem állíthatod, hogy ez a ló nem néz ki elképesztően az ő személyre szabott tweed zakójában. Nem is lehetne ez másképp, hiszen négy hétig készítették 18 méternyi valódi gyapjúból.

Tovább a teljes cikkre: Zakóban feszít a veterán telivér >>

Gengszter lovak a rendőrségi hírekben

Olykor előfordul, hogy kedvenceink is felbukkannak a bűnügyi hírekben, bár mentségükre szól, hogy általában önhibájukon kívül keverednek bűnügyekbe. Legyen szó benzinkúti shop rablásról Brazíliában, ellopott lóról Pekingben vagy élelmiszerbolti riasztásról Kolumbiában, a patásokra mindig lehet számítani.

Tovább a teljes cikkre: Gengszter lovak a rendőrségi hírekben >>

Tudtad? A Google nem lóbarát

Halálra rémült egy ló a Google-tól Finnországban. Pontosabban a Google Street View kameráival ellátott tarkabarka autójától rettent meg annyira a derék hátas, hogy lovasát hátrahagyva elvágtatott.

Tovább a teljes cikkre: A Google nem lóbarát >>

Az év nyertese: Tesco utalványt nyert a királynő lova

Szokatlan ajándékkal lepte meg II. Erzsébet angol királynőt egyik kedvenc lova. Barber’s Shop ugyanis egy 70 font értékű vásárlási utalványt nyert gazdájának. Bizonyára a derék patás is tudja, hogy a legkisebb is számít – még a királyi családnál is.

Tovább a teljes cikkre: Tesco utalványt nyert a királynő lova >>

Tolvajt fogott a cowboy lasszója

Amikor valaki biciklilopásra adja a fejét egy áruház parkolójában, többféle eshetőségre számíthat. De arra valószínűleg nem, hogy egy lovon érkező, lasszót pörgető cowboy húzza majd keresztbe számításait. Pedig úgy tűnik, Amerikában még ezzel is számolni kell.

Tovább a teljes cikkre: Tolvajt fogott a cowboy lasszója >>

Magyar világrekord!

Magyar lovas Guinness-rekord született Bócsán, a Vincze Lovardában. Besze Gábor egymás mögött három sorban öt-öt lovat fogott be, és hátul két lovon állva irányította a puszta 17-es formációt.

Tovább a teljes cikkre: Fogadjunk, hogy ennyi lovat még nem láttál csikós alatt – magyar világrekord! >>

Alternatív Nobel-díj a magyar bögölykutatóknak

A böglyök rengeteg ló és lótartó életét megnehezítik nyaranta. Sokan sokféle módszert alkalmaznak a távoltartásukra, de néhány kutató nem elégedett meg ennyivel. Eredményeikért – melyet a lótartók tudnak a leginkább értékelni – most alternatív Nobel-díjat vehettek át.

Tovább a teljes cikkre: Alternatív Nobel-díj a magyar bögölykutatóknak >>

A lovadat is felismeri az új okosnyereg

Ha az okostévé, okostelefon és okosóra után még nem szédültél bele az intelligens kütyük világába, akkor hadd mutassuk be az okosnyerget, mely jobban figyeli lovad mozgását, mint a Nagy Testvér. Sőt, átverni sem lehet, öt nap után már messziről felismeri lovadat!

Tovább a teljes cikkre: A lovadat is felismeri az új okosnyereg >>

A szépség ára

Frederik The Great talán a világ egyik leghíresebb, és megkockáztathatjuk, hogy talán legszebb lova. A lobogó sörényű fríz mén fotóit és videóit még azok is megcsodálják, akik nincsenek oda a lovakért. De vajon mi a lobogó tincsek titka és a szépség ára?

Tovább a teljes cikkre: Így készül a Fekete Szépség >>

Van hasonlóan hihetetlen idei lovas sztorid?
Oszd meg velünk kommentben!

2016.12.23. Lovasok.hu

Hozzászólások