Erről ismered meg a lovasokat a városban

A lovas nélkülözhetetlen társa és kiegészítője egy ló. De olykor-olykor az is előfordul, hogy a lovas ló nélkül mutatkozik valahol. Bár ilyen alkalmakkor igyekszik egyszerű, hétköznapi embernek álcázni magát, mégsem tud észrevétlenül beleolvadni a tömegbe. 

Andrew Crowley, The Telegraph

Most eláruljuk, hogyan szúrhatod ki őket. Minél több pont igaz kiszemeltedre, annál valószínűbb, hogy egy lovassal van dolgod.

1. Kobakfrizura

A lovasok nem követik a frizuratrendeket, általában jellegzetesen lelapult hajjal láthatod őket. De ők büszkén viselik ezt, hiszen a kobak által formázott fürtöket egyetlen mesterfodrász sem tudná hűen másolni.

2. Lovaglócsizmát, vagy lovaglócipőt viselnek mindenhol

A lovasok legnagyobb örömére a lovagló stílus olyan örök klasszikus, ami soha nem megy ki a divatból. Így egy kis tisztítás után bátran hordják a lovas lábbeliket az utcán is. Meg olykor a lovaglónadrágot is.

3. Széna a hajban

A lovasoknak jó eséllyel megbújik egy-két szál széna, vagy szalma a hajukban. És persze a zsebükben, na meg a táskájukban. 

4. Azok a bicepszek

A lovasok szénabálákat pakolnak, istállót trágyáznak, nyergeket emelgetnek és persze több száz kilós patásokkal töltik a szabadidejüket nap mint nap. Ezért érthetően és láthatóan jó kondiban vannak. Ne húzz ujjat velük.

5. Árulkodó türelmetlenség

Valaki túl lassan halad, nem mozdul a sor, vagy csigalassúsággal araszol a busz? A lovasok biztos, hogy csettegéssel próbálják meg orvosolni a helyzetet.

6. Lónyerítés, mint csengőhang

Ehhez nincs mit hozzátenni. Brit kutatók szerint tíz lovasból nyolcnál bejön. És persze egy lovasnak ló van a háttérképén, a képernyővédőjén és természetesen a telefontokján is.

7. Jellegzetes parfüm

Egy márkás parfüm illata helyett a lovasokat enyhe lószag lengi körül, még akkor is, ha aznap még ló és istálló közelében sem jártak.

8. Lószőr a ruhán

A lovasok ruháján és zsebeiben biztos, hogy van lószőr. Nem csak vedlési időszakban, hanem az év minden napján.

Várkonyi Andi, Papírmusztáng.hu

9. NassolnivaLÓ

Míg az átlag, hétköznapi emberek táskájában csokoládé, energiaital, vagy müzliszelet lapul, a lovasoknál mindig van alma, répa, vagy jutalomfalat. Jobb, ha nem kérsz egyikből sem, mert a lovuknak tartogatják.

10. A Facebook helyett…

a Lovasok.hu-t böngészik szabad perceikben az okostelefonjukról. 

2015.10.29. Magyar Dorottya, Lovasok.hu
Forrás: Horse&Hound

Hozzászólások