11 gyakorlat, amivel jobb lovas lehetsz

Már megint elmosta az eső a lovaglást? Ne ess pánikba! Ezt a 11 gyakorlatot ló nélkül is könnyedén el tudod végezni, és garantáltan úgy fogod érezni magad, mintha a lovaddal töltötted volna az egész délutánt. Ráadásul lovas tudásod is sokoldalúan fejlesztheted. Figyelem: kobak és egy széles mosoly viselése kötelező!

11.) Dobj egy nagyon nehéz, kemény tárgyat a lábadra. Ne vedd le azonnal, előbb mondd nyugodtan, de határozottan többször egymás után: “Szállj már le rólam te mamlasz!”

10.) Fogj egy gimnasztikai labdát és tekerd körbe egy erős bőr övvel, ami legalább 5 centiméterrel rövidebb, mint a labda kerülete. Próbáld meg a legelső lyukba becsatolni az övet. Ügyelj a pontos, könnyed mozdulatokra és a nyugodt kivitelezésre, ne erőből dolgozz.

9.) Ugorj ki egy kb. 40-50 kilométer per órával közlekedő autóból. Esés közben maradj nyugodt, gömbölyödj össze és gurulj, majd a bukfenc után rugalmasan pattanj talpra. Elegánsan izaítsd meg a ruházatodat és félhangosan jelentsd ki: “Semmi bajom, jól vagyok!”

8.) Tökéletesítsd a fizetési technikádat: nyisd ki villámgyorsan a pénztárcádat, majd szemrebbenés nélkül rántsd elő az összes készpénzed. Ha ez már jól megy, gyakorold a bankkártyád pin kódjának begépelését csukott szemmel.

7.) Fogj az egyik kezedbe egy vezetőszárat és egy kötőféket, míg a másikba egy pár sárgarépát. Kocogj így öt kilométert fel-alá. Ejtsd útba a szomszédokat és mondd el nekik, hogy csupán a legelőszezonra készülsz.

6.) Erősíts egy kantárt egy mozgó tehervonathoz és próbáld meg finoman meghúzva megállítani. Közben végig mosolyogj, maradj nyugodt és áradjon belőled a magabiztosság!

5.) Kommunikációs tréning az alábbiak mondogatásával:

  • “A bálázás tök buli! Hidd el, még élvezni is fogod!”
  • “Igazán nagyon örülök, hogy ekkora szerencséd volt és nyerni tudtál a húszmilliós lovaddal. Én pedig tökéletesen elégedett vagyok a második hellyel.”
  • “Csak elköszönök a lovamtól, egy perc és indulhatunk!”

Gyakorold a tükör előtt egészen addig, amíg teljesen őszintének tűnsz.

4.) Takarítsd ki teljesen a szobád. Ha végeztél kérj meg valakit, hogy azonnal kezdje meg a rumli visszaállítását. Miután mindent összekoszolt, kezdd elölről a folyamatot.

3.) Húzz lovaglócsizmát, majd tedd bele a lábaidat egy jéggel teli kádba. Maradj így legalább egy órán keresztül és közben néha finoman mozdítsd meg a lábujjaidat. Akkor jó, ha már nem mozognak.

2.) Feküdj bele arccal lefelé egy tócsába lehetőleg a legféltettebb lovaglóruhádban, és ismételd önmagadban: “Ez a tanulási folyamat része, ez is egy tapasztalat; ez egy tanulási folyamat része…”

1.) Az első és legfontosabb gyakorlat, amivel jobb lovassá válhatsz: vedd fel a harcot az elemekkel és lovagolj minél többet!

2016.10.05. Horváth Annamari, Lovasok.hu
Forrás: Facebook
Fotó: Flickr.com

Hozzászólások