Mi fán terem a lovas szelfi?

Az utóbbi évek egyik meghatározó trendje fényképezés terén az önfénykép, vagy ismertebb nevén a szelfi, ami még az okostelefonok kialakítását is befolyásolta – ezért került rájuk az elülső kamera. Napjainkra már nem is divathullámnak tűnik a szelfik készítése, sokkal inkább egy bevett szokásnak. És persze mint szinte mindent az életben, a szelfizést is fel lehet dobni egy lóval.

Tudni szeretnéd, mi fán terem a lovas szelfi? Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Alapvetően egy fotó két feltételnek kell eleget tegyen ahhoz, hogy szelfinek számítson:

  1. Te magad készítsd, saját kezűleg, időzítő nélkül, tehát nem állíthatod be a fényképezőt valahova máshova;
  2. Legalább neked szerepelned kell a képen, de persze további alanyokkal még kiegészíthető a fotó.

Viszont mivel itt lovas szelfikről van szó, a második feltétel kap egy folytatást:

  1. Melletted legalább egy lónak is szerepelnie kell a képen.

Az természetesen nem feltétel, hogy a ló a sajátod legyen, nyugodtan lehet csak egy jóbarátod, kedvenced, akin gyakran lovagolsz, vagy akár egy ismeretlen patás, akivel mondjuk összefutottál egy kiránduláson. Ugyanakkor érdemes figyelembe venned, hogy ha olyan lóval szelfizel, akivel szeretitek egymást, az bizony érezhető lehet a fotón is és az eredmény egy sokkal hatásosabb kép lehet.

Persze egy lovas szelfi elkészítése nem egy könnyű feladat, meglehet, hogy amíg te a tökéletes beállítást keresed, a lovad elunja magát. Jobb esetben a legnagyobb problémád az lesz, hogy a lovad feje nem fér bele a képbe. Rosszabb esetekben fintorog, elkezd nézelődni mindenfelé, esetleg legelni, vagy akár téged harapdálni unalmában. Persze nem kell egy ilyen képnek 'tökéletesnek' lennie, a szelfizés a szórakozásról és a mókás pillanatokról szól. Hallgass a lovadra, lehet, hogy az általa felkínált szituáció még életvidámabb képet eredményez.

A lovas szelfik témájánál járva érdemes még egy különleges típust megemlíteni: a kentaur szelfit. Ennek a lényege, hogy a lovon ülve készítesz egy szelfit, olyan szögből, hogy úgy tűnjön, mintha nem a lovon ülnél, hanem a ló a tested része lenne, mint egy kentaur esetén. Egy ilyen képen általában belőled a fejed és a felsőtested fog látszani, lovadból pedig csak a hátsója, némileg szokatlan, másrészről viszont mókás összképet eredményezve.

Ezen a képen megfigyelheted a kentaurt természetes környezetében.
Tudni szeretnéd, mi fán terem a lovas szelfi? Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

A megfelelő beállítást nem egyszerű megtalálni. A fényképezési szög mellett a megfelelő ülési pózt is be kell tudnod lőni, miközben a lovad tűri, hogy szöszölsz a hátán. Így egy kentaur szelfi készítéséből akár jó edzés is kerekedhet.

Na de ha egy szelfihez hozzá lehet tenni lovakat, mi történik, ha a többi elemet vesszük el? Hogyan nézne ki, ha a lovak tudnának csinálni magukról szelfit? Legnagyobb valószínűséggel kiesne a patáik közül a fényképezőgép, de ha hajlandóak vagyunk egy kicsit elrugaszkodni a valóságtól, érdekes gondolatok merülhetnek fel.

Tudni szeretnéd, mi fán terem a lovas szelfi? Kattints a képre a galéria megtekintéséhez

Például vágnának-e olyan arcokat a lovak szelfizéskor, mint amilyet az emberek szoktak? Használnának-e nagy látószögű objektívet? Csoportosan vagy egyedül fotózkodnának szívesebben? A válaszok valószínűleg soha sem fognak kiderülni, de azért fantáziálni szabad.

Ha kedvet kaptál a szelfizéshez, az elkészült remekműve(ke)t ne felejtsd el feltönteni Szépalmát egy lovas szelfiért címre hallgató nyereményjátékunkba. Kétfős, kétéjszakás üdülést nyerhetsz a Szépalma Hotel és Ménesbirtokon magadnak és egy láda szép almát lovad számára!

2014.09.22. Sigmond Tamás, Lovasok.hu
Fotók: Pinterest

Hozzászólások