Királynői elegancia: 89 évesen a nyeregben

Az elegáns szoknyát lovaglónadrágra cserélte és lóháton élvezte ki a novemberi napsugarakat II. Erzsébet angol királynő.

Királynői eleganciával a nyeregben

A hét elején tökéletes idő volt Windsorban egy királyi lovagláshoz, így a 89 éves királynő ismét felült kedvenc Fell pónija, Carltonlima Emma hátára és kilovagolt. II. Erzsébetet egy lovász hölgy kísérte el a reggeli lovaglásra. 

A királynő, mint mindig, ezúttal is egy selyem sálat viselt kobak helyett. Az uralkodót az évek folyamán többször is megkérdezték, hogy miért nem hord védőfelszerelést. II. Erzsébet ezt mindig azzal indokolta, hogy a kobak teljesen tönkretenné a nagy gonddal ápolt frizuráját. 

II. Erzsébetet egy lovász kísérte

A királynő közel a kilencvenhez is elkötelezett lóbarát és nem mond le kedvenc lovai társaságáról. Október végén például Monty Roberts londoni előadására látogatott el Camilla hercegnő társaságában.

II. Erzsébet férje, a lassan 94 éves Fülöp herceg is a lovak nagy rajongója. Nem csak versenyzett fogathajtásban, de könyvet is írt a szakág szabályairól. Őt legutóbb áprilisban kapták lencsevégre négyesfogata bakján – szintén Windsorban.

Fülöp herceg négyesfogatával

"Öregszem, a reakcióidőm egyre hosszabb, a memóriám is megbízhatatlan, de még mindig öröm, ha egy négyesfogatot hajthatok. Nem is szándékozom felhagyni vele, amíg van négy megbízható lovam és néhány elkötelezett segítőm, és amíg meg tudok birkózni azokkal a feladatokkal, melyeket a hajtás támaszt" – írta könyvében Fülöp herceg.

2015.11.04. Forrás: DailyMail

Hozzászólások