Díjlovas a világ legfiatalabb milliárdosa

Egy 19 éves norvég díjlovas a világ legfiatalabb milliárdosa a Forbes magazin aktuális listája szerint. A rossz hír az, hogy vagyonát nem a lovaglással szerezte.

A Forbes magazin minden évben összeállítja a világ leggazdagabb embereinek listáját – az idei névsorban pedig egy díjlovas is szerepel. Az idei lista szerint a 19 éves díjlovas, Alexandra Andresen és testvére, a 20 éves Katharina a világ 1475. leggazdagabb emberei.

1,2 milliárd dolláros vagyonukat édesapjuktól, Johan F. Andresen-től kapták. Bár a lányok birtokolják a családi vállalat több mint 80%-át, a cégbirodalmat édesapjuk vezeti.

Alexandra három éves korában ült először lovon – helyesebben pónin. A pónilovaglásból pedig ígéretes díjlovas karrier lett.

A fiatal milliárdos háromszoros junior norvég bajnok, a 2013-as Junior Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett, 2014-ben második helyezést ért el Belamour névre hallgató ménjével.

Alexandra 2015 szeptembere óta Németországban, Johann Hinnemann-nál lovagol. "Ez az, amit egész hátralévő életemben csinálni akarok" – mondta korábban egy interjúban az ifjú milliárdos, aki két lovat vitt magával Németországba: a 10 éves oldenburgi mént, Don Massimo-t és a 6 éves Empire B-t.

A tehetséges díjlovas versenyzését a Kingsland szponzorálja.

Hatalmas vagyon ide vagy oda, Alexandra és nővére elmondásuk szerint nem élnek nagy lábon: a mindennapokban is ügyelnek kiadásaikra, és édesapjuk megköveteli azt is, hogy ne új, hanem használt autót vásároljanak.

2016.03.03. Forrás: DailyMail, Telegraph, Forbes, Eurodressage
Fotó: Instagram

Hozzászólások