52 éves pónipapa Németország kedvence

A pónik gazdáik nagy örömére általában sokáig élnek. De Schlumpf, az 1964-es születésű shetlandi herélt még közöttük is igazi korrekorder.

Schlumpf általában a legelőn tölti napjait

A Schlumpf névre hallgató shetlandi herélt lóútlevele szerint 1964-ben látta meg a napvilágot. 20 évesen került jelenlegi otthonába, egy wuppertali állatsimogatóba. Az idősecske herélt nem épp kedves természetéről lett híres: 20 éves kora ellenére még nem volt belovagolva és mestere volt annak, hogyan szabaduljon meg kis lovasaitól.

Idővel azonban Schlumpf is megkomolyodott és bár már jó ideje nem lovagolják, ma is a gyerekek kedvence: szeretgetik, ápolgatják, sétálni viszik. Sok olyan gyermek is jár hozzá, akinek már a szülei is Schlumpf rajongói voltak.

Schlumpf általában a legelőn tölti napjait, de ha nagyon hideg van, két 30 éves póni-barátnőjével az istállóban maranak. Éltes kora ellenére kiváló egészségnek örvend, hiszen némi ízületi problémától és néhány hiányzó fogtól eltekintve semmilyen probléma nincs vele. Ennyit pedig igazán megengedhet magának egy ennyi idős öregúr, nemde?

Schlumpf természetesen speciális menün van, hiszen főleg puha, rágást nem igénylő takarmányt kap. Gazdái remélik, hogy még jó néhány évet tölthet el velük.

2017.01.10. Forrás: RP-Online, Express.de
Fotó: Kinder- und Jugendfarm in Wuppertal

Hozzászólások