Láttál már nyárbúcsúztató lovas bulit helikopterekkel?

Hallottál már a Töki Gyermeklovas napok rendezvényről? Tudtad, hogy a szervezők idei nyárbúcsúztató bulijukat a lovak mellett helikopterekkel is különlegessé tették? A színes programokról Takács Eszter, szervező számolt be a Lovasok.hu-nak.

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez. Fotó: Kurucz Zoltán

Különleges lovasnap nem csak lovakkal

“2017. augusztus 27-én a Töki Gyermeklovasnap sorozat immáron hatodik alkalommal, ezúttal Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnap címmel örvendeztette meg a Zsámbéki medence lakóit. Ez alkalommal a gyermekeknek helikopterekkel kellett felvennie a versenyt, de bizton állíthatjuk, hogy az egybegyűltek zsivaja volt a hangosabb. A Magyar Honvédségtől egy AS-350B típusú, az Országos Mentőszolgálattól egy EC-135 típusú és a Budaörsi Repülőtérről egy Robinson R-22 típusú helikopter állt egymás mellett a bevezető út melletti karámban. Az érdeklődők ha el nem is köthették a gépeket, azért kívül-belül megcsodálhatták azokat, a pilóták és a személyzet pedig kitartóan válaszoltak a záporként rájuk zúduló kérdésekre. És ha már gépmadarak, természetesen nem maradtunk légiparádé nélkül sem, a Patkó Csárda feletti égen mindhárom gép otthagyta a nyomát.” – mondta el a Lovasok.hu-nak Takács Eszter.

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez. Fotó: Bóna László sr

“Az elsődleges feladatunknak azonban továbbra is a lovas élet szépségeinek bemutatását, a közönség érdeklődésének felkeltését tartjuk: hogy akik élménnyel gazdagon mennek haza a lovasnapról, azok utána visszatérjenek, visszavágyjanak a lovakhoz. Ebben segítenek nekünk lovas barátaink, akik minden alkalommal megújuló bemutatókkal, tudásuk legjavát mutatva szórakoztatják a nagyérdeműt.” – vallotta a szervező.

Sokszínű bemutatók

“Egyik legjobb példa erre Tászler Melinda, aki eddig mind a hat Gyermeklovasnapon velünk volt, mégsem láthattunk tőle két egyforma előadást. Többször is megtisztelt bennünket azzal, hogy egy-egy új műsorszámát nálunk mutatta be először. Most is egy csodát hozott: Patás nevű lován gyönyörű kosztümben lószerszám nélkül, élő hegedűszó kíséretében lovagolva, vagy még inkább a zenére táncolva láthattuk. A csodás zenei aláfestést Haulik Emese művésznőnek köszönhetjük.

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez. Fotó: Kurucz Zoltán

Stílusban merőben eltért ettől, mégis ugyanúgy megdobogtatta a szívünket Száz Petra, Farkas Tünde, Kelemen Dina és Alsószentiványi Krisztián, illetve kis segítőiknek Balatont idéző fürdőruhás-strandpapucsos, lóháton pancsolós bulija. Immáron visszatérő trükklovasaink, Katrics Tamás és kedvese, Balogh Kata, akik a fizika törvényeivel szembeszállva ülik-állják-lógják meg a lovat. Vagy a zsámbéki Nagy Lovas Udvar western lovasainak bemutatója, amely során az érdeklődők bepillantást nyerhettek ennek a szakágnak a szépségeibe. Ebben Szabó Zora, Danyi-Sárdy Nikol és Nagy Mihály voltak segítségünkre.” – emlékezett vissza Eszter.

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A helyi lovasok is megmutatták tudásukat

“Természetesen nem maradhatott el a Patkó Csárda lovasainak fellépése sem: a Marosvári Edina vezette Rider’s Clubtól egy ügyességi és díjugrató pályát, Veres Linda tanítványaitól a lovas oktatás alapjait, a töki betyároktól, név szerint Sraj Gábortól, Végi Gábortól, Czégény Mihálytól és egy ifjú hölgytől, Vályi Lilitől – aki egy puszta kettest hajtott – egy fergeteges csikós bemutatót, Gallai Beától egy reneszánsz idomító előadást, a Pénzes Gábor vezette Töki Huszároktól (Pénzes Levente, Besenyő Gábor, Besenyő Álmos, Nánási János, László Előd) pedig egy alaki gyakorlatot láthattunk.

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

A helyi lovasok a legtöbb Gyermeklovasnapon mind-mind velünk vannak, mégsem válik unalmassá egyik szám sem! A gyermekek pedig folyamatos fejlődésről tesznek tanúbizonyságot, sok kisgyerek őket látva kap kedvet a lovagláshoz.”

10 képünk van a Helikopteres Nyárbúcsúztató Gyermeklovasnapról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Kiegészítő programok

“Azok is jól érezhették magukat, akik valamilyen érthetetlen okból kifolyólag nem a lovakért élnének-halnának. A fent említett Bicskei Tűzoltóknál kígyózó sorban álltak a gyermekek, a Töki Lovas Sport Egyesület fogatai és a Patkó Csárda pusztabusza kitartóan rótták a köröket a Csárda lovardájában, hogy a sok kis utast megkocsikáztassák. A Zsolnai Gábor vezette Bajvívó Magyarok által tartott vitéz fegyverhasználati bemutató után kis és nagy érdeklődők egyaránt kipróbálhatták a kardokat, buzogányokat, kopjákat. Akiket nem hozott lázba a férfias küzdelem, azok kellemes légkörben nemezelhettek az árnyékban Gittinger Sára képzőművésszel, vagy kézműveskedhettek, rajzolhattak az AlterEgo Alapítvány segítőivel. Itt kell megemlítenünk, az alapítvány önkéntesei öt budapesti otthonból egy egész busznyi gyermeket hoztak el hozzánk.

Reméljük a több száz látogatóból sokak szívében sikerült elültetnünk a lovas élet iránti szeretet magját. Hogy a táptalaj bőséges maradjon, már a folytatás terveit kovácsoljuk.” – nyilatkozta elégedetten Takács Eszter, szervező

Írta: Takács Eszter (Gyermeklovasnap)
Fotó: Kurucz Zoltán, Bóna László sr, szervezők

 

Hozzászólások