Érdemes volt idén is kilátogatni Bugacra, az Ősök Napjára!

Idén ötödszörre adott otthont Bugac hazánk egyik legnagyobb hagyományőrző rendezvényének, az Ősök Napjának. A három napos programnak már az első napján több, mint 20.000 látogatóról számoltak be a szervezők.

Az Ősök Napja fő célja feleleveníteni az ősi hagyományokat, visszatekinteni a magyarság eredetére és kihangsúlyozni az összetartást.

Az idei év főattrakcióját a nomád bevonulás, a Honfoglalás korát idéző monumentális felvonulás volt. Lovak, lovas szekerek, korhű ruhákba öltözött hagyományőrzők, bivalyok, sőt még tevék is szerepet kaptak a magyarok bejövetelét felidéző programnak.

A bemutató pályán egészen sötétedésig, szinte megállás nélkül folytak a programok, ahol a lovak központi szerepet kaptak, hiszen jól tudjuk, hogy a magyar lovas kultúra milyen mélyre gyökerezik. Így a különböző népi lovasjátékok, Kassai lovasíjász iskolájának bemutatója mellett még akhal-teke fajtaismertetőt is láthattunk, mely a türkmén lónak mai leszármazottja.

Természetesen az idei évben is megtartották a Seregszemlét, ahol több száz hagyományőrző vonult fel díszes, fegyelmezetten vonuló lovasok kíséretében.

Érdemes volt bejárni a rendezvény egész területét, hiszen rengeteg izgalmas lehetőség várta a látogatókat. Bárki beléphetett például Attila Sátrába, az óriási jurtába, elmerülhetett a Vásáron kínált árusok portékáiban vagy figyelemmel kísérhette a színpadon zajló eseményeket.

Fogadjátok szeretettel a 2019-es Kurultájon készített fotósorozatunkat:

2019.08.21. Szöveg és képek: Frisch Andrea, Lovasok.hu

 

Hozzászólások