51. Hortobágyi Lovasnapok – van képünk hozzá

Több ezer lószerető vendég érkezett szerte az országból és határainkon túlról, hogy megtekintsék az 51. Hortobágyi Lovasnapok péntektől vasárnapig tartó rendezvénysorozatát. Pirmák Tamás fotós is ott járt, így képeit nézegetve átélheted újra a magyar lovasélet ünnepét.

36 képünk van az 51. Hortobágyi Lovasnapokról. Kattints a képre a galéria megtekintéséhez.

Amellett, hogy a lovas események több pályán is zajlottak, számos kiegészítő program is kísérte a lovasnapokat. Különösen szombaton látogattak ki sokan a helyszínre.

Amíg a pályákon a fogathajtók, díjugratók versenyszámai, illetve a Nemzeti Vágta hortobágyi előfutamai zajlottak, addig a színpadon egymást váltották a szórakoztató programok. Az árnyat adó fák alatt voltak kézműves foglalkozások is, sőt kirakodóvásáron is nézelődhettek, gazdagodhattak pusztára jellemző tárgyakkal, viseletekkel a vendégek. A versenyen kívüli lovasprogramok között hatalmas sikere volt a fogatok felvonulásának, az ökörfogattól kezdve a debreceni ötösfogatig.

Múlt és jelen találkozott a délibábos Hortobágyon – három nap a csikósok földjén

A Hortobágyi Lovasnapok az elmúlt évtizedekben a térség meghatározó és országhatárokon átívelő ismertségű rendezvényévé nőtte ki magát, amelynek legfőbb célja a Hortobágyra jellemző pásztorkultúra múltjának és jelenének, valamint a Mátai Ménes lótenyésztő munkájának, és a ma is használt és működő fogatgyűjteményének megismertetése, népszerűsítése. A Hortobágyi Lovasnapok a magyar lovasélet összegzése, melyben a profi lovasok éppúgy szerepet kapnak, mint az amatőrök és a lókedvelő felnőttek és gyerekek.

2017.07.11.
Forrás: Haon.hu, Hortobagyilovasnapok.hu
Fotók: Pirmák Tamás

Hozzászólások