Lovasok.hu
  

Ügetőszilveszter
Az év utolsó napján vár a lóversenyszezon hagyományos záró csúcseseménye, az Ügetőszilveszter a budapesti Kincsem Parkban. Izgalmas futamok, klasszis lovak, koncertek és fergeteges hangulat december 31-én délután 14:00 órától!

 • Helyszín: Kincsem Park, 1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
 • Időpont: 2017. december 31-én szombaton 14:00 órai kezdettel, kapunyitás 12:30
 • Belépő: Felnőtt jegy 2.000 Ft, 18 év alatt a belépés ingyenes!

Gyere el és legyél részese az év utolsó sporteseményének

A főváros legnagyobb szabadtéri óévbúcsúztató rendezvénye kihagyhatatlan délutáni szórakozás az egész családnak. A közönség kiszolgálását 3500 férőhelyes lelátó, 1000 fő befogadására alkalmas fogadó hall, 250 férőhelyes klimatizált Panoráma étterem, 600 fős fűtött bulisátor és az 50 férőhelyes Turf Szalon segíti.

December 31-én irány a Kincsem Park!

Az év utolsó napján 14:00 és 19:00 között ár a lóversenyszezon hagyományos záró eseménye, az Ügetőszilveszter a Kincsem Parkban: lovas programok, ügető versenyek, fogadási lehetőség élő zene, ismert előadóművészek és az elmaradhatatlan tűzijáték biztosítja a fergeteges hangulatot. Ez a különleges versenynap Budapest legismertebb és leglátogatottabb szabadtéri rendezvénye szilveszter délutánján. Az esemény népszerűségének legfőbb oka, a rendezvény közel húsz éves tradíciója, a színészek-sportolók hajtása, a lovak és a fogadás izgalma, a nagy nyeremények és a hatalmas óévbúcsúztató buli.

A főváros legnagyobb szabadtéri rendezvénye az Ügetőszilveszter 1999 óta csábítja nézők ezreit a lelátóra, tavaly több, mint 12 ezer ember varázsolt fergeteges hangulatot a pályára. A nézők gyalog a Pillangó utcai metró megállótól a felújított alagúton keresztül is megközelíthetik a versenypályát. 

A lelkes publikum amúgy is emelkedett hangulatát tovább fokozza a kifogyhatatlan mennyiségű forralt bor, a futamok közötti élőzene és a szezon legjobbjainak ünneplése. A szervezők az óriáskivetítők segítségével felidézik a szezon felejthetetlen pillanatait. A nagyszabású 10 futamos versenynap14 órakor kezdődik, kapunyitás a Kincsem Park főbejáratánál 12:30-kor.

Tervezett programok az Ügetőszilveszteren

 • 13:00 Kapunyitás
 • 14:00-19:00 Ügetőversenyek, kiemelt futamok:
  15:00 Színészek és sportolók hajtása
  17:00 Lovaregyleti Díj
 • 19:15 Agárverseny
 • 19:30 Tűzijáték
 • 21:00 Kapuzárás
 • Közben: Retro Disco – DJ SMASH a fűtött bulisátorban
 • Ingyenes gyerekprogramok: póni lovaglás, állatsimogató

Miből lesz a cserebogár, mióta van buli az Ügetőn?

Pécsi Istvánt, a Kincsem Park ügyvezető igazgatóját kérdeztük …

Miből lesz a cserebogár? Ezt a kisiskolából jól ismert kérdést szoktuk feltenni magunknak évről-évre, mikor elkezdjük szervezni az aktuális Ügetőszilvesztert. A rendezvény mai formája 1999-ben alakult ki. Szinte a semmiből.

Minimális marketing költségünket, hatalmas lelkesedéssel próbáltuk kompenzálni. Nem volt még internet, instagram, Facebook, TV és rádió szpot, de még óriásplakát sem. Volt viszont egy közepes képességű sokszorosító gépünk, ahol az első szórólapokat és plakátokat nyomtattuk ki. Szórólapunk már volt, de hol terjesszük? Magunkból kiindulva a fiatalokat céloztuk meg. Elmentünk az egyetemekre, főiskolák kollégiumába és kiragasztottuk az első Ügetőszilveszter reklámját. ’99-ben a törzsközönség mellett, megjelentek a fiatalok százai, ezrei és fantasztikus hangulatot teremtettek a Kerepesi úti Ügetőpályán (ma Aréna Pláza) az óévbúcsúztató versenynapon. Hatalmas élménnyel és kisebb nagyobb nyereményekkel mentek haza és adták tovább az Ügetőszilveszter hírét. Olyannyira, hogy a következő évben a számuk megduplázódott, majd elértük az 5-10.000 fős közönséget.

Egy évtized alatt a közönségnek köszönhetően a leglátogatottabb versenynapunkká és ismert branddé vált az Ügetőszilveszter. Az akkori diákok ma már gyerekeikkel érkeznek évről-évre a Kincsem Parkba, hogy jó hangulatban, közösen búcsúztassák az óévet. 

Így kezdődött: Színészek és Sportolók hajtása

Az 1999-es induláskor a rendezvény nagyobb hírverése érdekében, ismert színészeket, sportolókat és közéleti személyiségeket hívtunk meg, hogy jöjjenek el és hajtsanak az Ügetőszilveszteren. A célunk az volt, hogy jelenlétükkel és ismertségükkel minél több rajongójukat, ma úgy mondanánk, hogy követőjüket próbáljuk meg kicsábítani az eseményre. A cseppet sem veszélytelen feladatra néhány ismerős sportoló mellett, Pintér Tamás Oroszlán kaszkadőr, Bubik István színművész, Ferjancsik Domonkos és Székely Zoltán vívók, Martinek János olimpiai bajnok öttusázó és a fogathajtó világbajnokok a Lázár testvérek vállalkoztak.

Az első versenyt ’99-ben Lázár Vilmos nyerte Vesnával, mögötte Székely Cérna és Söul bajnoka Martinek János végzett.

A közel két évtized alatt nagyon sokan kipróbálták az ügetőhajtást, csak néhány név a fantasztikus névsorból: Kőbán Rita, Udvaros Dorottya, Verebes Linda, Árpa Attila, Ungvári Miklós, Fábry Sándor, Epres Attila, Józsa Imre, Balogh Gábor, Nemcsák Károly, László Boldizsár, Mészáros Árpád Zsolt, Csányi Sándor, Szabó Győző, Noszály Sándor, DJ Dominik, Pindroch Csaba, Piroch Gábor.

2017-ben is lesznek híres hajtóink, hogy pontosan kik, az hamarosan kiderül…

Ügetőszilveszter a Panoráma Étteremből

Nézd az Ügetőszilvesztert kényelmesen a Kincsem Park Panoráma Étterméből: svédasztalos menü, ültetett ellátás és fogadási lehetőség a második emeleti fűtött étteremben! Asztalfoglalás és bővebb információ: etterem@kincsempark.hu

Ügetőszilveszter a Turf Szalonból

Elsősorban profi lóverseny látogatóknak ajánljuk, a földszinten, a fogadó hallból nyílik. Külön kasszák, monitorok, mosdók, kibővített vendéglátással várják a törzsjátékosokat. További információ és helyfoglalás a titkarsag@kincsempark.hu e-mail címen.

Elérhetőségek:

Kincsem Park
Kincsem nemzeti lóverseny és lovas stratégiai Kft.

1101 Budapest, Albertirsai út 2-4.
Tel.: (+36)-1-433-0520
Fax.: (+36)-1-433-0521
E-mail: info@kincsempark.hu
Web: www.kincsempark.hu

Az Ügetőszilveszter Facebook oldala »

Frissítve: 2017.10.30.
Forrás: Kincsem Park

Időpont:

December 31. 13:00 21:00
Helyszín:

1101, Budapest X. (Magyarország)
Albertirsai út 2-4.
Hozzászólások:


Közelgő események:
 • Free Horse Style Akadémiai Képzések Török Györggyel
    Január 1. - December 31.
 • Kapcsolódj ki az Equital Lovasudvarban
    Január 1. - 2018 1.
 • Kétnapos ópusztaszeri lovas program csoportok számára
    Január 1. - December 31.
 • Free Horse Style Alapképzés Török Györggyel
    Január 1. - December 31.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    November 18. 14:00 18:00
 • Galopp versenynap a Kincsem Parkban
    November 19. 11:00 15:00
 • Induljunk el! - Kurzusok
    November 24. - 26.
 • Free Horse Style Alapképzés Török Györggyel
    November 25. - 26.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    November 25. 14:00 18:00
 • Találkozz a Mikulással a Csilló Lovasiskolában
    December 1. - 10.
 • Ügető versenynap a Kincsem Parkban
    December 2. 08:00 17:00
 • Andalúz Fiesta: 10% kedvezmény a jegyárakból
    December 2. 19:00 22:00
 • Békés lókiképzés - bemutató Császár Csillával
    December 3. 15:00 20:00
 • Andalúz Fiesta: 10% kedvezmény a jegyárakból
    December 3. 17:00 20:00
 • Díjlovagló Verseny Pátyon 2017. december 9-én és 10-én
    December 9. - 10.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés