Lovasok.hu
  

Nemzetközi Military Verseny Bábolnán
Bábolnán gyűlnek össze hétvégén a lovastusa legjobbjai, hiszen három napon keresztül, 2016. október 7. és 9. között rendezik meg a Nemzetközi Military Versenyt, ahol a lovak és lovasaik díjlovaglásban, terepversenyben és díjugratásban mérik össze az erejüket. A belépés díjtalan.

  • Időpont: 2016. október 7-9.
  • Helyszín: Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft., 2943 Bábolna, Mészáros út 1.
  • Rendező: Szikszai Military Lovas Sport Egyesület
  • Belépés: ingyenes

Programtervezet

2016.10.07. péntek

  • 9 órától díjlovaglás

2016.10.08. szombat

  • 9 órától terepverseny

2016.10.09. vasárnap

  • 10 órától díjugratás

A lovastusa – régebbi nevén military – eredetileg a katonalovak összetett, háromnapos versenye volt. Ez a versenyág több, lóval végrehajtható feladatot foglalt magában, úgy, mint a díjlovaglást, az akadályversenyt (steeplechase), a díjugratást és a távlovaglást.

A háromnapos versenyt – a mai értelmezéshez hasonlóan – 1864-ben Dublinban rendezték meg először, az olimpia programjába pedig 1912-ben került be. A sportág azóta átalakult, és a katonai erőpróbák helyett ma már egy világszerte ismert és elismert, ló és lovas összhangját ellenőrző, összetett lovassportról beszélhetünk.

A mai „modern” versenyek három versenyszámból állnak. Első napon a díjlovagló feladatot mutatják be a lovasok, melynek során a ló idomítottságát, ló és lovas összhangját kell minél eredményesebben végrehajtott gyakorlatokkal bizonyítani egy 60x40 méter nagyságú négyszögben.

A második napon kerül sor a terepversenyre, ahol a versenyzők több kilométer hosszú pályán természetes akadályokat (farönköket, árkokat, téglafalakat, sövényeket) küzdenek le. A terhelés a kategóriától függ, így a kezdő lovas és ló rövidebb távon és „szelídebb” akadályokon küzd, mint a tapasztaltabbak.

A harmadik napon, a díjugratás során egy stadionban kialakított, verhető akadályokból épített pályán versenyeznek a lovasok. A végső sorrendet a három versenynapon elért eredmények alapján határozzák meg.

Elérhetőségek

Szikszai Lajos
Telefon: +36 20 299 7959
2016.09.27.
Fotók: Facebook.com
Időpont:

2016 Október 7. - 9.
Helyszín:

2943, Bábolna (Komárom-Esztergom megye - Magyarország)
Hozzászólások:


Közelgő események:
  • Ügető versenynapok a Kincsem Parkban
    Március 24.
  • Ügető versenynapok a Kincsem Parkban
    Március 31.
  • Tavaszi Lóverseny és Food Truck Show
    Május 4. - 6.

 
Horze Lovasáruház   Decathlon   KLP   Lovasvilág Lovasbolt   Vetashop webáruház   Barefoot   szerverbérlés, szerverhoszting, szerverüzemeltetés